Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Ergotherapeuten

Heeft u door een ziekte, een handicap of het ouder worden moeite met dagelijkse activiteiten, zoals aankleden of koken? De ergotherapeuten van Patyna kunnen er voor zorgen dat u dit weer zelf kunt.

Wat doet een ergotherapeut?

Onze ergotherapeuten brengen samen met u in kaart wat de problemen zijn en zoeken met u naar een oplossing. Dit kan betekenen dat u een activiteit opnieuw leert of op een andere manier leert uit te voeren. Soms heeft u een hulpmiddel nodig. De ergotherapeuten weten welke hulpmiddelen er zijn en welke voor u het meest geschikt is. Bovendien begeleiden zij u bij het uitproberen en gebruiken van de hulpmiddelen. Zo verzorgen onze ergotherapeuten ook scootmobieltrainingen.

Wat kost een ergotherapeut?

Woont u in één van de locaties van Patyna?

Dan kan vergoeding plaats vinden vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), afhankelijk van uw geïndiceerde zorgzwaartepakket. Is er sprake van geriatrische revalidatiezorg, dan wordt uw behandeling door de zorgverzekeraar vergoed.

Woont u thuis?

Ook dan kunt u behandeling ontvangen. Dit kan vergoed worden door uw zorgverzekeraar, of in sommige gevallen door de Wlz (als u een indicatie van het CIZ heeft).

Eigen bijdrage

Voor behandeling kan er sprake zijn van een eigen bijdrage en/of een eigen risico. Het is belangrijk na te vragen bij uw zorgverzekeraar op welke wijze u bent verzekerd.

Afspraak maken met een ergotherapeut

Wilt u een afspraak maken met één van onze ergotherapeuten? Neem dan contact op met het behandelteam:

T. 0515 - 428 341
E. behandelteam@patyna.nl