Mei elkoar!

Nieuws en corona-updates

Via deze pagina houden wij u op de hoogte van de laatste gebeurtenissen bij Patyna met betrekking tot het coronavirus.

Vragen
Woont uw naaste in een locatie van Patyna en heeft u vragen? Neem dan contact op met de locatie, waar uw naaste woont.

Pers
Bent u journalist? Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie: 0515 - 853 848 (tijdens kantooruren).


Komt u op bezoek?

Vanaf maandag 10 mei mogen bewoners van onze woonzorglocaties per dag twee bezoekers ontvangen. Dat mogen per dag andere bezoekers zijn. Wel werken we nog met vaste bezoektijden (tijden verschillen per locatie). Dit is in samenspraak met de lokale cliëntenraad. Informeer bij de locatie voor de bezoektijden.

De hygiënemaatregelen blijven tot nader order van kracht:

 • Bij klachten thuisblijven;
 • Anderhalve meter afstand houden;
 • Handen desinfecteren bij binnenkomst;
 • Het dragen van een mondneusmasker is verplicht in de openbare ruimtes van de locatie. Een mondneusmasker (type IIR) is verkrijgbaar op de locatie;
 • Bij binnenkomst vult u het registratieformulier in, zodat we kunnen achterhalen wie binnen is geweest in geval van corona.

Ook hoeven bezoekers geen mondneusmasker meer te dragen in het appartement van de gevaccineerde bewoner. De voorwaarde is dat de bezoeker volledig gevaccineerd is of een negatieve testuitslag kan laten zien. Is dit niet het geval, dan is het nog steeds verplicht om een mondneusmasker te dragen en afstand te houden.

Bezoekregeling revalidatie-afdelingen

Revalideert uw naaste bij Patyna en wilt u op bezoek komen? Dat kan! Wel gelden een aantal bezoekregels.

 • Er mag per revalidant één vaste bezoeker per dag komen. Dit moet dezelfde zijn voor de hele week. Dat is dus dezelfde bezoeker voor 7 dagen (wisseldag is zaterdag).
 • Bezoek vindt plaats in bezoekblokken; doordeweeks van 14.00 - 18.00 en in het weekend van 10.00 - 12.00 en van 14.00 - 18.00.
 • Bezoek vindt plaats in de daarvoor aangewezen ruimte en het bezoek kan 50 minuten blijven.
 • In de bezoekruimte kunnen per bezoekmoment maximaal vier personen aanwezig zijn (inclusief revalidanten).
 • U dient een afspraak te maken om op bezoek te komen. Afspraken worden gemaakt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 - 12.00. U kunt een afspraak maken door te bellen naar Hyke Paauw (06-55002311).
 • U dient zelf de ruimte schoon te maken met het daarvoor bestemde materiaal.
 • Bezoeker en revalidant moeten gedurende het bezoekmoment een mondkapje dragen en anderhalve meter afstand houden.
Veelgestelde vragen

Hoeveel bezoekers zijn welkom op de locatie?

Vanaf maandag 10 mei mogen bewoners van onze woonzorglocaties per dag twee bezoekers ontvangen. Dat mogen per dag andere bezoekers zijn. Wel werken we nog met vaste bezoektijden (verschilt per locatie). Dit is in samenspraak met de lokale cliëntenraad. 

Informeer bij de locatie van uw naaste wat de bezoektijden zijn.

Mijn naaste is gevaccineerd, geldt de bezoekregeling dan nog?

De bezoekregeling geldt tot nader order. Vanaf maandag 10 mei mogen bewoners van onze woonzorglocaties per dag twee bezoekers ontvangen. Dat mogen per dag andere bezoekers zijn. Wel werken we nog met vaste bezoektijden (verschilt per locatie). Dit is in samenspraak met de lokale cliëntenraad. Informeer bij de locatie van uw naaste wat de bezoektijden zijn.

Er is een coronabesmetting op de locatie van mijn naaste, wat betekent dit voor mij?

Als er een besmetting is op de locatie van uw naaste, dan informeren we u hier persoonlijk over en leggen we uit wat de besmetting voor u betekent. 

Is het erg dat mijn naaste al één vaccinatie heeft gehad, maar nu de tweede niet kan krijgen?

Voor de optimale bescherming zijn twee vaccins nodig. Niets wijst er op dit moment op dat één in plaats van twee vaccins schadelijk zou zijn. Het RIVM meldt hierover het volgende:

De eerste vaccinatie én het doormaken van COVID-19 zet de immuunrespons al twee keer in korte tijd aan. De boost van een tweede vaccinatie kan daarom beter uitgesteld worden tot minimaal 4 weken na het begin van de symptomen. Als dit buiten de nu geadviseerde tijd van het interval valt, is dit niet erg. De persoon is waarschijnlijk voldoende beschermd en kan later alsnog de tweede vaccinatie halen”. 

Mijn naaste heeft één vaccinatie gehad. Toch krijgt hij/zij corona, hoe kan dit?

Na de eerste vaccinatie kan uw naaste nog corona krijgen omdat het afweer tegen het virus nog niet helemaal is opgebouwd. Na de tweede vaccinatie is de kans om ziek te worden veel kleiner omdat uw naaste beter beschermd is. Het is daarom belangrijk om ook de tweede vaccinatie te halen.

Zijn restaurants en huiskamers open?

Restaurants en huiskamers zijn alleen open voor bewoners, die wonen in één van onze locaties, met inachtneming van de algemene hygiënemaatregelen. Bewoners van aanleunwoningen kunnen even niet meer terecht in onze restaurants en huiskamers. Uitzondering is een tijdelijke sluiting wanneer er een corona-uitbraak is.

Kan de dagbesteding nog doorgaan?

Dagbesteding blijft doorgaan, waarbij bewoners, maar ook externe cliënten welkom zijn. Deze worden zoveel mogelijk gescheiden van elkaar. Uitgangspunt is om de 1,5 meter afstand te bewaren. Wanneer dit niet mogelijk is, dan dragen de bewoners een mondkapje. Als dit niet haalbaar is, dan wordt de situatie voorgelegd aan de lokale cliëntenraad. Zij kunnen advies geven over of er aangesloten kan worden bij de dagbesteding. Uitzondering is een tijdelijke sluiting wanneer er een corona-uitbraak is.

Zijn kappers en pedicures welkom?

Vanaf 3 maart mogen de kapper en de pedicure weer aan het werk. Dit betekent dat ook op de locaties van Patyna de kapper en de pedicure weer welkom zijn. Wel gelden een aantal richtlijnen.

Zijn de winkeltjes in de locaties open?

Winkeltjes zijn open voor onze bewoners met inachtneming van de algemene hygiënemaatregelen. Dit betekent dat bewoners van aanleunwoningen even niet meer in onze winkeltjes kunnen komen.

Let op: dit betreft de winkeltjes, binnen de locaties van Patyna, die gericht zijn op eerste levensbehoeften. Uitzondering is een tijdelijke sluiting wanneer er een corona-uitbraak is.