Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Informatie over coronavirus


Patyna sluit deuren voor bezoekers

Naar aanleiding van het landelijke besluit zijn wij helaas ook genoodzaakt de deuren van al onze intramurale locaties te sluiten voor bezoekers. Ook bewoners van onze aanleunwoningen kunnen niet terecht in onze intramurale locaties. Een uitzondering hierop is bezoek aan bewoners in de terminale fase. Bezoek is dan in overleg.

Lees verder

Veel gestelde vragen


Voor wie geldt het bezoekverbod?

Het bezoekverbod geldt voor alle externe bezoekers. Een uitzondering hierop is bezoek aan bewoners in de terminale fase. Bezoek is dan in overleg met een specialist ouderengeneeskunde of regiomanager.

Ook huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en paramedici zijn - indien noodzakelijk - welkom. Dit geldt ook voor diensten die door derden worden aangeboden, zoals de mondhygiëniste en de pedicure. Als hiervoor een medische noodzaak is.

Ik ben vrijwilliger bij Patyna. Mag ik nog vrijwilligerswerk doen?

Ook voor vrijwilligers gaan de deuren dicht. Uitzondering hierop zijn de vrijwilligers van de uitbrengmaaltijden. Zij hebben toegang tot een bepaald gedeelte van de locatie waar de uitbrengmaaltijden staan.

Ik doe de was voor mijn naaste, kan ik dit blijven doen?

Op de locatie komt een speciaal aangewezen plaats waar de was gebracht en opgehaald kan worden (tijdens kantoortijden). Maak hiervoor een afspraak met de contactverzorgende van uw naaste.

Ik doe boodschappen voor mijn naaste, kan ik dit blijven doen?

Op de locatie komt een speciaal aangewezen plaats waar de boodschappen gebracht en opgehaald kunnen worden (tijdens kantoortijden). Maak hiervoor een afspraak met de contactverzorgende van uw naaste.

Geldt het bezoekverbod ook voor de aanleunwoningen?

Het besluit om de locaties ‘op slot’ te doen geldt in principe niet voor onze aanleunwoningen. Als deze aanleunwoningen een eigen ingang hebben, die niet samenvalt met de ingang voor de intramurale appartementen, dan kunnen deze bewoners bezoek blijven ontvangen en zelf naar buiten gaan.

Als de aanleunwoning alleen maar bereikt kan worden via de ingang van de intramurale locatie, dan is het strakke bezoekersregime wel van toepassing. Wel kan nog gekeken worden of er wellicht tijdelijk op een creatieve manier een afzonderlijke ingang gecreëerd kan worden.


Hygiënemaatregelen

Als u verkouden bent, bezoek onze locatie dan niet. Gaat u wel op bezoek, neem dan onderstaande hygiënemaatregelen in acht.

  • Schud geen handen;
  • Was je handen regelmatig met water en zeep;
  • Maak gebruik van desinfectiemiddelen bij de ingang;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

U zult door ons zo goed mogelijk op de hoogte gehouden worden. Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de locatie.

Bedankt voor uw begrip!

Kom jij ons helpen?

In deze tijd van het coronavirus hebben we behoefte aan extra mensen die ons kunnen helpen.

Heb jij zorgervaring binnen Patyna, andere ervaringen binnen de zorg of wil je graag extra helpen zonder dat je een zorgachtergrond hebt? Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier:

Ja, ik wil helpen!

Heel veel dank namens Patyna, zo komen we ‘mei elkoar’ deze periode door.