Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Nieuws en corona-updates

Via deze pagina houden wij u op de hoogte van de laatste gebeurtenissen bij Patyna met betrekking tot het coronavirus.

Bent u journalist? Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie: 0515 - 853 848 (tijdens kantooruren).Informatie besmettingen medewerkers

Er zijn meerdere medewerkers van verschillende locaties positief getest op het coronavirus. Alle medewerkers verblijven thuis in isolatie. Alle betrokkenen op de locaties zijn persoonlijk geïnformeerd.

Informatie besmettingen bewoners

Op verschillende locaties zijn bewoners positief getest op het coronavirus. Alle betrokkenen op de locatie zijn persoonlijk geïnformeerd. De volgende locaties/afdelingen zijn tot nader order gesloten voor bezoek:

  • Huylckenstein begane grond (Bolsward)
  • Locatie Frittemahof (Sneek)
  • Afdeling Balsemien rood (Bloemkamp, Bolsward)
  • Afdeling Rozemarijn rood (Bloemkamp, Bolsward)
  • Afdeling Goudsbloem (Bloemkamp, Bolsward)
  • Afdeling de Stêden (Ielânen, Sneek)

Komt u op bezoek?

Dan vragen wij u zich te houden aan de hygiënemaatregelen, een mondkapje te dragen (verkrijgbaar op de locatie) en het registratieformulier in te vullen. Op die manier kunnen we bij een eventuele besmetting achterhalen wie er op de locatie is geweest. Dit doen wij voor de veiligheid van u, de bewoners en onze medewerkers.

> Lees hier de bezoekersregels

Veelgestelde vragen

Waarom test Patyna niet preventief bij een besmetting?

Het wel of niet preventief testen van bewoners is heel erg afhankelijk van de lokale situatie en de omstandigheden waaronder de besmetting heeft plaatsgevonden. Als bewoners geen klachten hebben, dan heeft het niet zoveel zin om deze bewoners te testen. Vaak ben je te vroeg en zijn de testen ten onrechte negatief. Daarnaast moeten we landelijk overmatig gebruik van testen voorkomen.

Soms heeft het wel zin om de overige bewoners te testen, bijvoorbeeld bij een uitbraak of wanneer de positief geteste bewoner niet geïsoleerd verpleegd kan worden. Dit gebeurt altijd in overleg met de GGD en Izore. Kortom: bij elke besmetting maken we telkens een veelheid van afwegingen. Anders gezegd: het gaat altijd om maatwerk, waarbij we afhankelijk zijn van regionale afstemming.

Er is een coronabesmetting op de locatie van mijn naaste, wat betekent dit voor mij?

Als er een besmetting is op de locatie van uw naaste, dan informeren we u hier persoonlijk over en leggen we uit wat de besmetting voor u betekent.