Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Nieuws en corona-updates

Via deze pagina houden wij u op de hoogte van de laatste gebeurtenissen bij Patyna met betrekking tot het coronavirus.

Bent u journalist? Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie: 0515 - 853 848 (tijdens kantooruren).


12-08-2020 - Alle coronatesten afdeling Lavendel van Bloemkamp negatief

Naar aanleiding van de positief geteste medewerker op de afdeling Lavendel zijn alle bewoners en medewerkers van de afdeling uit voorzorg getest op het coronavirus. We zijn opgelucht om te kunnen mededelen dat alle testuitslagen negatief zijn en er op dit moment dus - voor zover bekend - geen besmettingen zijn in Bloemkamp. Dit is goed nieuws.

De afdeling Lavendel gaat vanaf maandag 17 augustus weer open voor bezoek, mits er in de tussentijd niemand klachten krijgt. We gebruiken het weekend om de eventuele klachten te beoordelen. Vanwege de incubatietijd van 14 dagen kan de afdeling niet eerder open.04-08-2020 - Medewerker Bloemkamp positief getest op corona

In Bloemkamp (Bolsward) is een medewerker, werkzaam op de afdeling Lavendel, positief getest op het coronavirus. De betreffende medewerker verblijft thuis in quarantaine. Op Lavendel wonen 28 ouderen met dementie.

We brengen nu in kaart wie in contact is geweest met de betreffende medewerker. Dit geldt voor zowel medewerkers als bewoners. Alle bewoners en medewerkers van de afdeling Lavendel worden getest.

Door deze positieve test nemen wij het zekere voor het onzekere. Daarom hebben wij helaas moeten besluiten de afdeling Lavendel (rood en blauw) per direct te sluiten voor bezoekers. Het sluiten van de afdeling geldt tot nader orde. Medewerkers van de afdeling zijn meteen persoonlijke beschermingsmiddelen gaan dragen.

Het sluiten van de afdeling Lavendel heeft geen gevolgen voor de andere afdelingen. Bezoek is daar nog steeds welkom.


01-07-2020 - Geen beperkende maatregelen meer

Sinds 1 juli gelden er geen beperkende maatregelen meer ten aanzien van bezoek. Daar zijn wij ontzettend blij mee. Bezoekers zijn dus weer welkom en hoeven daarvoor geen afspraak te maken.

De kans op een besmetting blijft natuurlijk wel aanwezig. We moeten ons dus goed blijven houden aan de richtlijnen van het RIVM: afstand houden, goed de gezondheid in de gaten houden en ons houden aan de hygiënemaatregelen. Van bezoekers vragen we dan ook om zich hier aan te houden.

Bezoekt u één van onze locaties?

Dan vragen wij u bij binnenkomst uw handen te desinfecteren en het registratieformulier in te vullen. Dan kunnen wij bij een eventuele besmetting goed achterhalen wie er op de locatie aanwezig is geweest. Dit doen wij voor de veiligheid van u, de bewoners en onze medewerkers.