Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Organisatie

Patyna is een gespecialiseerde organisatie voor ouderenzorg in Friesland. De organisatie is op 1 januari 2016 ontstaan uit een fusie tussen Plantein en Zorggroep Tellens.

We bieden een breed scala aan zorg- en dienstverlening aan met name ouderen. De zorg vindt plaats op één van onze ruim 30 locaties, maar ook bij de cliënt thuis. We zijn actief in de steden en de dorpen op het Friese platteland. Ons werkgebied is Súdwest-Fryslân, Leeuwarden, De Fryske Marren, Waadhoeke en Tytsjerksteradiel.

De naam Patyna

De naam Patyna is een afgeleide van patina. Patineren is het natuurlijke proces van veroudering van bijvoorbeeld edelmetalen, zoals brons. Onder invloed van de tijd ontstaat een waas van veroudering, die een prachtige doorleefde en waardevolle uitstraling geeft. Dit is ook hoe wij onze cliënten zien. Als mensen, die onder invloed van de tijd, steeds mooier en rijker worden, maar in hart en geheugen glanzend brons gebleven zijn. Onderstaand filmpje geeft achtergrondinformatie over het ontstaan van het logo: