Personenalarmering

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Dan is het prettig als u iemand kunt waarschuwen. Met ons personenalarmeringssysteem heeft u altijd hulp binnen handbereik. Met één druk op de knop heeft u contact met een medewerker van Patyna of komt er iemand bij u langs. En dat geeft een prettig en veilig gevoel.

De personenalarmering is voor alle ouderen die zichzelf niet meer vertrouwd en zich onzeker voelen in de woonomgeving, om welke reden dan ook. Als er een medische reden is, dan kunt u personenalarmering aanvragen via uw huisarts en zorgverzekeraar. Is dit niet het geval, dan kunt u altijd sociale alarmering verkrijgen. U betaalt de kosten dan zelf.

Hoe gaat het in zijn werk?
Bij u thuis wordt een alarmeringsapparaat geplaatst. Deze wordt op indicatie of op uw verzoek geactiveerd. U krijgt een zender die u aan een halsketting draagt. Zodra u de alarmknop van de zender indrukt, komt u in contact met de persoon die u hiervoor heeft aangemeld. Dat kan een medewerker van Patyna of een familielid zijn, maar bijvoorbeeld ook de meldkamer. De contactpersoon maakt een inschatting van uw situatie en schakelt de noodzakelijke hulpverlening in. Personenalarmering werkt dag en nacht. Als er dus iets gebeurt, is er altijd iemand in de buurt. Wilt u meer weten over personenalarmering? Neem dan contact op met één van onze locaties.