Mei elkoar!

Huntington

De ziekte van Huntington is een erfelijke ziekte, die bepaalde delen van de hersenen aantast. In Bloemkamp hebben we een team van specialisten dat Huntington-cliënten behandelt, begeleidt en ondersteunt.

De afdeling kent twee teams van vijftien cliënten. Op één van deze teams verblijft de Huntington groep. Op dit team werkt een vast en hecht team van verzorgenden, die deskundige en betrouwbare zorg verlenen aan beide teams. Dit team wordt bijgestaan door onder andere een specialist ouderengeneeskunde, een logopedist, een diëtist, een ergotherapeut, een maatschappelijk werker en een GGZ-psycholoog.

Iedere cliënt beschikt over een woon- en slaapkamer. De douche- en toiletruimte wordt gedeeld met een cliënt uit een aangrenzende kamer. Daarnaast kan men gebruik maken van een gemeenschappelijke woonkamer en serre. Verder is er twee keer per week een speciale dagbesteding voor Huntington-cliënten. De overige activiteiten worden individueel en dus op maat afgestemd. Activiteiten vinden plaats verspreid over de gehele week (met uitzondering van zondag) en kennen een breed karakter, zoals film, wandelen, bingo, muziek, zwemmen en bewegingstherapie.

Patyna is één van de weinige zorgorganisaties in Friesland, die deze specifieke, specialistische zorg biedt aan mensen met de ziekte van Huntington. We werken nauw samen met de Huntington-poli in Grou.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Huntington? Kijk dan op de website van de Vereniging van Huntington. Ook kunt u contact met hen opnemen voor meer informatie en het stellen van uw eigen, specifieke vragen. Zij helpen u graag verder.

Contact

Wilt u meer weten over de zorg, die Patyna kan bieden of heeft u vragen over de aanmeld- en opnameprocedure die wij hanteren? Neem dan contact op met de locatie Bloemkamp.

Zorgkundige Marieta werkt op de Huntington-afdeling. "Natuurlijk hebben we het wel eens over hun ziekte, maar we kijken vooral naar de leuke dingen die een bewoner nog kan en wil."

Lees verder