Mei elkoar!

Welkom bij

IT MENNISTE

SKIL

Laag Bolwerk 12

8701 KP Bolsward

T. 0515 - 572 456

info@patyna.nl


Over de locatie

Op een unieke locatie in de historische binnenstad van Bolsward vindt u It Menniste Skil, een kleinschalig woonzorgcentrum. In It Menniste Skil combineren we beschermd en verzorgd wonen met de reuring en de gezelligheid van het levendige stadscentrum.

It Menniste Skil is een klein en gezellig huis met 26 zorgappartementen, ook voor echtparen. De appartementen hebben een woon-/slaapkamer, een afzonderlijke keuken en een badkamer met douche en toilet. De tweepersoonskamers hebben een aparte slaapkamer.

Er is een mooie binnentuin en de gracht van Bolsward ligt voor de deur. In de zomer is het dus volop genieten van alle bootjes, die voorbij komen varen. Het uitgebreide winkelaanbod van Bolsward vindt u direct om de hoek. Verder is er een bushalte en een supermarkt op loopafstand.

Wat is er te doen?

In It Menniste Skil organiseren we veel activiteiten op het gebied van cultuur, ontspanning, sport en spel. We horen graag wat u leuk vindt om te doen, want wij organiseren graag activiteiten, die aansluiten bij uw wensen, behoeften en gewoontes.

We werken veel samen met het Marne College in Bolsward. Leerlingen van de school organiseren activiteiten voor de bewoners. Ook de peuters van de St. Maartenschool komen regelmatig op bezoek. Of we gaan wandelen in de stad, op pad met de paardentram en dierenbezoek. De bekende Heamiel-optocht en de fietselfstedentocht bij ons langs.

Wie staan er voor u klaar?

Bij ons kunt u rekenen op persoonlijke zorg door onze betrokken en deskundige medewerkers. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar. Ons uitgangspunt is dat u zoveel mogelijk de eigen regie houdt. Dit betekent dat u aangeeft wat u wel en niet prettig vindt. Wij proberen daar op aan te sluiten.

Uw aanspreekpunt

Als u bij ons komt wonen, dan heeft u een vaste contactpersoon. Hij of zij maakt u wegwijs in It Menniste Skil en al uw zorgvragen kunt u aan hem of haar stellen. Deze medewerker is ook het aanspreekpunt voor uw naasten.

Behandelteam Patyna

Voor specialistische zorg kunt u terecht bij het Behandelteam Patyna. Het behandelteam bestaat uit diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten, (GZ-)psychologen, bewegingstherapeuten, maatschappelijk werkers, verpleegkundig specialisten en specialisten ouderengeneeskunde.

Geestelijke verzorging

Soms kan het prettig zijn om met iemand te spreken over uw gevoelens en ervaringen. Iemand, die u de ruimte geeft om uw verhaal te vertellen. Met een geestelijk verzorger kunt u over uzelf en uw situatie praten. Voor geestelijke verzorging kunt u contact opnemen met Geke Cleveringa.

Het cliëntendossier

We maken gebruik van het elektronisch cliëntendossier Lable Care. In dit dossier leggen we de zorgafspraken die we met elkaar maken vast. Het dossier is afgestemd op uw gewoonten en wensen. Verandert dit? Dan stellen we het dossier bij. Zo sluit de zorg altijd aan op uw persoonlijke situatie.

Met de service 'Mijn Lable Care' kunt u het cliëntendossier altijd inzien. Ook kan informatie toegevoegd worden. Het is prettig als u of uw eerste contactpersoon een bijdrage levert aan het vullen van het levensverhaal en het (aan)vullen van gewoonten en wensen. Dit helpt ons om de zorg zo persoonlijk mogelijk te maken.

Cliëntenraad

In de cliëntenraad van It Menniste Skil praten cliënten, of vertegenwoordigers van cliënten, mee over onderwerpen die spelen op de locatie. De cliëntenraad bestaat uit:

  • Dhr. J. van Dijk
  • Dhr. P. Veenstra
  • Mevr. R. Nota
  • Mevr. W. van der Werf - Snelder
  • Mevr. T. van der Velde - Terpstra

Heeft u ideeën over zaken die beter geregeld kunnen worden? Of wilt u lid worden van de cliëntenraad? Neem dan contact met ons op. De cliëntenraad is te bereiken via 0515-580865 of vdijkv@ziggo.nl.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Graag tot ziens in It Menniste Skil!

Hester werkt in It Menniste Skil en vertelt via een eigen pagina op Facebook over de activiteiten en belevenissen op de locatie:

Hester van Patyna

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
7.7

Patyna, locatie It Menniste Skil is 8 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 7.7.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering