Mei elkoar!


Welkom bij

DE SCHUTSE

Christiaan de Vriesstraat 1

8531 EL Lemmer

0515 - 428 171 (woning A)
0515 - 428 172 (woning B)

info@patyna.nl


Over de locatie

De Schutse is een kleinschalige locatie voor ouderen in het hart van Lemmer. De sfeer en de ambiance laten zich omschrijven als 'noflik thús'. Knus, behaaglijk en gezellig tegelijk. De dagelijkse huishoudelijke taken, zoals koken en wassen, doen medewerkers waar mogelijk samen met de bewoners.

De Schutse telt 18 appartementen verdeeld over twee woningen. Elke woning heeft een gezamenlijke huiskamer. Uw appartement met badkamer en keukenblok richt u in met uw eigen meubels en dierbare spullen. Ook is er een aansluiting voor televisie en telefoon. Verder heeft u een eigen postvak waarin uw post wordt gedaan. De locatie heeft een gezamenlijke binnentuin met terras.

Wat is er te doen?

De activiteitenbegeleiding organiseert regelmatig leuke activiteiten en uitjes, zowel individueel als in groepsverband. We horen graag wat u leuk vindt om te doen.

Wie staan er voor u klaar?

Bij ons kunt u rekenen op persoonlijke zorg door onze betrokken en deskundige medewerkers. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar. Ons uitgangspunt is dat u zoveel mogelijk de eigen regie houdt. Dit betekent dat u aangeeft wat u wel en niet prettig vindt. Wij proberen daar op aan te sluiten.

Uw aanspreekpunt

Als u bij ons komt wonen, dan heeft u een eigen contactpersoon. Hij of zij maakt u wegwijs in de Schutse en al uw zorgvragen kunt u aan hem of haar stellen. De eerst verantwoordelijke verzorgende is ook het aanspreekpunt voor uw verwanten.

Behandelteam Patyna

Voor specialistische zorg kunt u terecht bij het Behandelteam Patyna. Het behandelteam bestaat uit diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten, (GZ-)psychologen, bewegingstherapeuten, maatschappelijk werkers, verpleegkundig specialisten en specialisten ouderengeneeskunde.

Geestelijke verzorging

Soms kan het prettig zijn om met iemand te spreken over uw gevoelens en ervaringen. Iemand, die u de ruimte geeft om uw verhaal te vertellen. Met een geestelijk verzorger kunt u over uzelf en uw situatie praten. De geestelijk verzorger van de Schutse is Trudy Huizinga.

Het cliëntendossier

We maken gebruik van een elektronisch cliëntendossier. In dit dossier leggen we samen met u en/of uw contactpersoon de zorg en behandeling, die u ontvangt, vast. Het dossier is afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften en is leidend voor uw behandeling en verblijf. Veranderen uw wensen en behoeften? Dan stellen we het dossier bij. Zo sluit de zorg altijd aan op uw persoonlijke situatie. U kunt het cliëntendossier altijd inzien.

Cliëntenraad

De Schutse heeft een gezamenlijke cliëntenraad met de locaties Flecke in Joure en Jelle Meineszhof in Balk. In de cliëntenraad praten cliënten, of vertegenwoordigers van cliënten, mee over onderwerpen die spelen op de locatie. De cliëntenraad bestaat uit:

  • Mevr. Y. Dijkstra- de Witte (voorzitter)
  • Mevr. T. van der Wal
  • Mevr. E. Hoen
  • Mevr. V. de Horn
  • Dhr. J. de Lange
  • Mevr. W. de Jong

Heeft u ideeën over zaken die beter geregeld kunnen worden? Of wilt u lid worden van de cliëntenraad? Neem dan contact op met de cliëntenraad via 06-30780618.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Graag tot ziens in De Schutse!

Eline werkt in De Schutse en vertelt via een eigen pagina op Facebook over de activiteiten en belevenissen op de locatie:

Eline van Patyna

Mevrouw de Voogd

Familielid

"In De Schutse weet ik dat er goed voor mijn man gezorgd wordt"

Lees verder >

Gea van der Meer

Fietsvrijwilliger

"Ze zijn altijd heel dankbaar en blij; zitten te lachen op de fiets"

Lees verder >

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
8.0

Patyna, locatie De Schutse is 19 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.0.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering