Mei elkoar!

Welkom bij

DE WATERMAN

Pier Heemstrastraat 50

8607 BV Sneek

0515 - 428 300

info@patyna.nl


Over de locatie

Aan de stadsrondweg van Sneek vindt u het moderne en kleinschalige appartementencomplex De Waterman. In De Waterman bieden we zorg aan mensen met dementie. De dagelijkse huishoudelijke taken, zoals koken en wassen, doen medewerkers waar mogelijk samen met de bewoners.

De Waterman telt 24 appartementen verdeeld over vier afdelingen. Uw appartement met badkamer en keukenblok richt u in met uw eigen meubels en dierbare spullen. Iedere afdeling heeft een gezamenlijke huiskamer met keuken. Bovendien beschikt De Waterman over een groot eigen terras en balkon, waar u kunt genieten van het uitzicht.

Wat is er te doen?

We organiseren regelmatig leuke activiteiten en uitjes, zowel individueel als in groepsverband. In De Waterman hebben we bijvoorbeeld een duofiets, een beleef TV en een braintrainer. Graag horen we wat u leuk vindt om te doen. We werken ook samen met de Ielânen in Sneek. In overleg is het mogelijk om naar de dagbesteding in de Ielânen te gaan.

Wie staan er voor u klaar?

Bij ons kunt u rekenen op persoonlijke zorg door onze betrokken en deskundige medewerkers. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar. Ons uitgangspunt is dat u zoveel mogelijk de eigen regie houdt. Dit betekent dat u aangeeft wat u wel en niet prettig vindt. Wij proberen daar op aan te sluiten.

Uw aanspreekpunt

Als u bij ons komt wonen, dan heeft u een eigen contactpersoon. Hij of zij maakt u wegwijs in De Waterman en al uw zorgvragen kunt u aan hem of haar stellen. De eerst verantwoordelijke verzorgende is ook het aanspreekpunt voor uw verwanten.

Behandelteam Patyna

Voor specialistische zorg kunt u terecht bij het Behandelteam Patyna. Het behandelteam bestaat uit diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten, (GZ-)psychologen, bewegingstherapeuten, maatschappelijk werkers, verpleegkundig specialisten en specialisten ouderengeneeskunde.

Geestelijke verzorging

Soms kan het prettig zijn om met iemand te spreken over uw gevoelens en ervaringen. Iemand, die u de ruimte geeft om uw verhaal te vertellen. Met een geestelijk verzorger kunt u over uzelf en uw situatie praten. De geestelijk verzorger van De Waterman is Jenny Smit.

Het cliëntendossier

We maken gebruik van een elektronisch cliëntendossier. In dit dossier leggen we samen met u en/of uw contactpersoon de zorg en behandeling, die u ontvangt, vast. Het dossier is afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften en is leidend voor uw behandeling en verblijf. Veranderen uw wensen en behoeften? Dan stellen we het dossier bij. Zo sluit de zorg altijd aan op uw persoonlijke situatie. U kunt het cliëntendossier altijd inzien.

De cliëntenraad

De Waterman heeft een gezamenlijke cliëntenraad met de locaties Ielânen en de Anna Paulownastraat. In de cliëntenraad praten cliënten, of vertegenwoordigers van cliënten, mee over onderwerpen die spelen op de locatie. De cliëntenraad bestaat uit:

  • Hans v/d Broek
  • Clasien Weemhoff
  • Yvonne Jansen
  • Roelof Heida
  • Siena Cnossen
  • 3 vacatures

Heeft u ideeën over zaken die beter geregeld kunnen worden? Of wilt u lid worden van de cliëntenraad? Neem dan contact op met de cliëntenraad via 0515 - 428 300.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Graag tot ziens in De Waterman!

Een kijkje in De Waterman

Johanna werkt in De Waterman en vertelt via een eigen pagina op Facebook over de activiteiten en belevenissen op de locatie:

Johanna van Patyna


Anneke

Familielid

"Mijn moeder voelt zich thuis in De Waterman en dat is erg fijn"

Lees verder >

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
7.9

Patyna, Zorgwoningen De Waterman is 8 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 7.9.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Aardappelen schillen Samen soep koken Hand massage Persoonlijke aandacht Een balspelletje doen Was opvouwen