Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Wonen in een aanleunwoning

Zelfstandig wonen met goede zorg in de buurt? Dat kan in één van de aanleunwoningen bij Nij Mariënacker in Workum.

Zo kunt u wonen in De Hosta (29 appartementen) of in De Wende (9 appartementen). Ook op de derde etage van woonzorgcentrum Nij Mariënacker zijn nog 17 aanleunwoningen.

De Hosta

De Hosta is het ronde gebouw naast Nij Mariënacker. De appartementen hebben een woonkamer met keuken, een slaapkamer, een extra (logeer)kamer, een badkamer en een balkon of tuin. Er is een gezamenlijke fietsenstalling. Via een overdekte galerij kunt u naar het woonzorgcentrum en gebruik maken van alle faciliteiten.

De Wende

De Wende vindt u tegenover Nij Mariënacker. De appartementen hebben een woonkamer met keuken, een slaapkamer, een extra (logeer)kamer, een badkamer en een balkon of tuin. Ieder appartement heeft een eigen fietsenhok aan de achterzijde van het complex. Als bewoner kunt u gebruik maken van de faciliteiten van het woonzorgcentrum.

Nij Mariënacker

Elke woning heeft een woonkamer met keuken, een slaapkamer en een aparte badkamer. Er is gezamenlijke ruimte, waar de wasmachines staan. Als bewoner kunt u gebruik maken van de faciliteiten en activiteiten in Nij Mariënacker. Parkeren kan op de parkeerplaats bij Nij Mariënacker. Nij Mariënacker heeft een algemene fietsenstalling.

Thuiszorg Workum

Voor eventuele zorg kunt u een beroep doen op Thuiszorg Patyna. Onze wijkverpleegkundige stelt samen met u de zorg- en dienstverlening samen. Waar heeft u behoefte aan? Er wordt op maat een dienstenpakket voor u samengesteld.

Passend toewijzen

De woningen worden passend toegewezen door woningbouwvereniging Wonen Zuidwest Friesland. Dit heeft te maken met uw inkomen. Meer informatie over passend toewijzen kunt u vinden op de website van Wonen Zuidwest Friesland.

Inschrijven voor een aanleunwoning

Wilt u meer weten over wonen in De Hosta of De Wende? Dan kunt u bellen met Wonen Zuidwest Friesland, telefoon: 0514 - 608 060.

Voor informatie over de aanleunwoningen in Nij Mariënacker kunt u contact opnemen met onze zorgconsulent. Indien u dat wenst kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Anna Wiets Brander (zorgconsulent)

T. 06 - 30797008
E. annawiets.brander@patyna.nl