Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

10.000e concert 'Muziek in Huis' in Workum

maandag 17 september 2018

Op donderdag 20 september a.s. is woonzorgcentrum Nij Mariënacker in Workum het decor voor het 10.000e concert van de Stichting Muziek in Huis. De Stichting Muziek in Huis organiseert jaarlijks meer dan 600 muziekconcerten voor kwetsbare ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen verspreid over het hele land.

Tijdens het jubileumconcert brengen topzangeres Greetje Kauffeld, Ellister van der Molen (trompet), Edwin Corzilius (bas) en Lex Jasper (piano) een gevarieerd programma met bekende liedjes als Fly me to the Moon, Somewhere over the rainbow, Wat een dag, You made me feel so young en Que sera sera.

Greetje Kauffeld begon haar loopbaan bij The Skymasters. Dik zestig jaar later is ze ‘still going strong’. Kauffeld ontroert en verbluft met haar unieke stem. Zij wordt ondersteunt door Lex Jasper, al decennia beschouwd als een van de belangrijkste musici in de Nederlandse jazz- en lichtemuziekscene.

Edwin Corzilius begon op 17-jarige leeftijd in nachtclubs te spelen in Duitsland. Later deed Edwin ook radio en TV–werk bij Het VARA Dansorkest en de Skymasters. Ellister van der Molen wordt gezien als één van de beste jazztrompettisten van Nederland en Europa. Zij speelt al sinds haar negende jaar trompet.

Verschillende locaties van Patyna zijn concertlocatie voor de Stichting Muziek in Huis, waaronder Nij Mariënacker. "Muziek heeft een goede uitwerking op de bewoners met dementie", vertelt Nynke Hilhorst, activiteitenbegeleider in Nij Mariënacker. "Ze worden er rustig van, of juist geactiveerd. Onze bewoners genieten er altijd enorm van. Wij zijn vereerd dat de Stichting Muziek in Huis onze locatie heeft gekozen voor haar jubileumconcert." Het jubileumconcert begint om 15.00 uur en is gratis te bezoeken.