Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Appartementencomplex in Balk wordt Gaasterlânhûs

vrijdag 8 februari 2019

Dit jaar wordt het oude gemeentehuis in Balk verbouwd tot appartementencomplex voor ouderen. De inwoners van Balk en omgeving mochten meedenken over een naam voor het nieuwe complex. Het wordt Gaasterlânhûs, bedacht door Riem en Anke Sprik uit Balk.  

Tot voor kort werd de tijdelijke werknaam Haskerhuys gebruikt. Omdat we deze nieuwe locatie graag een mooie, nieuwe naam wilden geven, hebben we de prijsvraag georganiseerd. Uit meer dan 100 inzendingen koos een onafhankelijke jury voor de naam Gaasterlânhûs.

"Gaasterlân is van oudsher de naam van de gemeente", vertelt teamleider Petra de Groot. "Het is herkenbaar in de regio. We vonden het belangrijk dat deze naam niet verloren zou gaan. Bovendien komen de nieuwe bewoners uit de hele regio." Moeder en dochter Sprik zochten het bewust in de geschiedenis. "Het gebouw is als laatste gebruikt als gemeentehuis. De naam Gaasterlânhûs is een mooie herinnering aan deze geschiedenis." 

De verbouw is inmiddels begonnen. Naast de 18 appartementen komt er een gemeenschappelijke
ruimte voor ontmoeting en activiteiten en een privétuin. Zo nodig kunnen de bewoners een beroep doen op onze thuiszorg. De planning is dat het complex eind dit jaar wordt opgeleverd. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar.

Op de foto: Petra de Groot overhandigt een dinerbon en een bloemetje aan Riem en Anke Sprik. Moeder en dochter bedachten samen de naam Gaasterlânhûs.