Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

BoerenBlij verder onder vlag Patyna

maandag 28 mei 2018

Zorgboerderij BoerenBlij uit Haskerhorne gaat vanaf 1 januari 2019 verder onder de vlag van Patyna. Op BoerenBlij wordt zes dagen per week aan meer dan 50 cliënten uit de regio specialistische dagbesteding geboden. Cliënten, die zijn getroffen door een vorm van dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer, Parkinson en andere niet aangeboren hersenletsel en/of somatische (lichamelijke) aandoeningen.

De dagbesteding zet zich ervoor in dat de cliënt zo lang mogelijk inhoud kan blijven geven aan zijn of haar eigen leven. Bovendien wordt de zorgtaak van de mantelzorger op deze manier ontlast. Door de ruimte om de zorgboerderij zijn de uitdagingen groot. Zo kan bijvoorbeeld onrustig gedrag, dat zo past bij het beeld van dementie, tussen de dieren en de natuur snel verminderen en rustgevend zijn. De aanpak is succesvol en inmiddels groeit de zorgboerderij uit haar jasje. Eigenaar Cassy van den Bosch is blij met de samenwerking met Patyna. "Binnen Patyna is er een grote diversiteit en verscheidenheid aan geboden zorg, hier past BoerenBlij uitstekend in. Op deze manier kunnen wij deze bijzondere vorm van zorg blijven geven."

De medewerkers van BoerenBlij komen in dienst bij Patyna. "De visie van BoerenBlij sluit goed aan bij waar we als Patyna voor staan: een organisatie waar we uitgaan van de eigen regie van de cliënt. We zien een duidelijke meerwaarde in de zorg op een zorgboerderij", aldus Caroline Smits, manager van Patyna in de Fryske Marren.

De komende maanden gaan beide partijen al actief samenwerken om het succes van de zorgboerderij ook in de toekomst voort te zetten. Vanaf 1 januari 2019 is de overname definitief.