Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Burgemeester opent vernieuwd Talma State

vrijdag 23 juni 2017

De 41 nieuwe aanleunwoningen bij woonzorgcentrum Talma State in Heeg zijn klaar! Op vrijdag 23 juni heeft burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente Súdwest-Fryslân de woningen officieel geopend in het bijzijn van bewoners, familieleden, medewerkers, vrijwilligers en dorpsbewoners.

De champagne werd op ludieke wijze ingevlogen, namelijk via een drone. Na een toast met Peter van der Weg (Elkien), Anno van der Werf (Van Wijnen), Anneke Aldenkamp (Patyna) en Marcel van der Meulen (Patyna) kreeg de burgemeester als eerste een rondleiding door het nieuwe gebouw.

De nieuwe woningen zijn aangepast aan de huidige eisen van de ouderenzorg. Bovendien zijn de woningen volledig energieneutraal gebouwd. Door speciale bouwtoepassingen ontvangen de bewoners geen energienota meer.

Niet alleen de woningen zijn nieuw. Ook het restaurant in het woonzorgcentrum is volledig vernieuwd met een nieuwe keuken. Dorpsgenoten kunnen hier ook komen eten. Het nieuwe winkeltje wordt ingericht door de plaatselijke ondernemers.