Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Campagne: Werken in de ouderenzorg. Dat zit in je.

donderdag 15 juni 2017

Vijftien zorgorganisaties in Noord-Nederland zijn een imago- en wervingscampagne gestart om personeel te werven voor de ouderenzorg. Patyna is één van de deelnemende organisaties.

Er is veel behoefte aan verzorgenden en verpleegkundigen in de zorgsector. Eén van de oorzaken van het tekort heeft te maken met het negatieve imago dat aan de ouderenzorg kleeft. Daarom is de campagne "Werken in de ouderenzorg. Dat zit in je" gelanceerd.

Op de website www.ouderenzorgzitinje.nl vertellen medewerkers uit de ouderenzorg over hun ervaringen tijdens het werken met ouderen. Met hun foto en verhaal zetten ze mensen aan het denken over het belang van goede zorg voor ouderen. Met als doel: een realistisch en positief beeld geven van het werken in de ouderenzorg. Ook staat er op de website informatie over meeloopdagen, werk-leertrajecten en vacatures.

De campagne is een initiatief van ZorgpleinNoord, het grootste samenwerkingsverband van zorg- en welzijnswerkgevers in Noord-Nederland. De deelnemende organisaties aan de campagne zijn: Thuiszorg Het Friese Land, Meriant, de Hoven, Zonnehuisgroep, Patyna, Zorggroep Tangenborgh. Kwadrant Groep, Noorderbreedte, Treant, Zorggroep Meander, Zorggroep Drenthe, Oosterlengte, Icare, Burg. Julsinghatehuis en Interzorg.