Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Cheque voor Tovertafel Nij Mariënacker

maandag 4 september 2017

Vanochtend gaf het Fonds Ab Laane, onderdeel van het Nationaal Ouderenfonds, een cheque aan woonzorgcentrum Nij Mariënacker. Door deze cheque komt het woonzorgcentrum een stapje dichterbij de Tovertafel.

De Tovertafel is een leuke en gezonde tijdsbesteding voor demente ouderen. Het is een kastje met programmatuur dat boven een tafel hangt. Dit kastje zorgt voor lichtanimaties die geprojecteerd worden op iedere willekeurige (eet)tafel. De animaties reageren op de beweging van handen en armen van (dementerende) ouderen. Door de spelvormen van de Tovertafel komen dementerenden los en maken ze contact met anderen. De Tovertafel zorgt voor ontspanning en zet aan tot bewegen.

De cheque van het Fonds Ab Laane zorgt voor een flinke bijdrage aan de Tovertafel, maar dit is nog niet voldoende. Nij Mariënacker onderneemt daarom diverse acties om tot het eindbedrag te komen. Deze acties variëren van het aanvragen van subsidie tot het organiseren van een zomermarkt. Ook is Nij Mariënacker een crowdfundingsactie gestart om geld op te halen.