Mei elkoar!

Coronavirus: positief geteste cliënten op revalidatie-afdeling Joure

woensdag 18 maart 2020

Op de revalidatie-afdeling Luchtenfjild van de Flecke in Joure zijn twee revalidanten positief getest op het coronavirus (COVID-19). Beide cliënten worden geïsoleerd verzorgd. De locatie is inmiddels gesloten. Daarnaast zijn strikte hygiënemaatregelen van kracht.

Beide revalidanten liggen sinds maandag 16 maart in isolatie op de eigen kamer. De afdeling is sinds maandag 16 maart gesloten voor bezoekers in verband met een uitbraak van Influenza A. Ook zijn sindsdien geen nieuwe revalidanten opgenomen. Medewerkers van de hele locatie is gevraagd de eigen gezondheid goed in de gaten te houden door 14 dagen lang één keer per dag de temperatuur te meten. Medewerkers met klachten blijven thuis. Na 24 uur klachtenvrij gaan zij weer aan het werk.

In samenwerking met de GGD wordt nu in kaart gebracht wie in contact is geweest met de betreffende revalidanten. Dit geldt voor zowel medewerkers als het netwerk van de revalidanten. “Wij monitoren scherp wat er gebeurt in deze locatie in Joure en volgen daarbij alle ingestelde richtlijnen. We hopen hiermee een verdere verspreiding te voorkomen”, aldus Renate Kamphuis, bestuurder van Patyna.

Voor de Flecke gelden per direct de volgende maatregelen:

- De Flecke is per direct gesloten voor alle bezoek. In dringende gevallen is bezoek mogelijk;
- Bewoners en medewerkers blijven op hun eigen afdeling;
- Er worden tijdelijk geen vrijwilligers ingezet;
- Als een bewoner klachten vertoont neemt de verpleegkundige contact op met de arts. De arts beslist welke maatregelen er nodig zijn.