Mei elkoar!

De Finke in Koudum officieel geopend

vrijdag 16 juli 2021

Woensdag 14 juli is de nieuwe Finke in Koudum officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door de net 100 jaar geworden Hinke Klijnstra-Tjerkstra, die in De Finke woont. Zij deed dat samen met bestuurder Renate Kamphuis en wethouder Gea Wielinga.

Twee dagen feest
Bewoners en medewerkers verhuisden in februari al naar de nieuwbouw, maar een grote feestelijke opening zat er vanwege het coronavirus toen niet in. Nu was dat wel mogelijk. Er is twee dagen feest gevierd. Het feest op woensdag 14 juli was speciaal bedoeld voor bewoners, medewerker en familie en naasten en donderdag 15 juli waren vrijwilligers en dorpsgenoten welkom.  

Nieuwbouw
Het ontwerp van de nieuwbouw sluit aan op de nieuwe tijdgeest. Het bestaat uit vijf kleinschalige zorgvilla’s voor ouderen met een zorgvraag. Er is plek voor 24 ouderen met dementie en 16 ouderen met een lichamelijke beperking. Ook zijn er twee appartementen voor ouderen, die tijdelijk zorg en ondersteuning nodig hebben.

Kleinschalig wonen
Iedere zorgvilla bestaat uit acht moderne appartementen en een gezamenlijke huiskamer. Medewerkers en bewoners vormen met elkaar een huishouding waar zelf gekookt, gewassen en schoongemaakt wordt. Bewoners ervaren op die manier dat ze in een huis woonachtig zijn en ook onderdeel zijn van de dagelijkse routine in hun huis. Een veilige omgeving waar aandacht, verbinding en vertrouwen centraal staan.