Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

De Patyna Adventure is begonnen

maandag 12 maart 2018

Het is zover! Vanmiddag is onze Patyna Adventure in Sneek officieel geopend door wethouder Gea Wielenga van de gemeente Súdwest-Fryslân.

In de Patyna Adventure draait het om het beleven van de ouderenzorg. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld zelf ervaren hoe het is om te leven met een beperking, zoals slechtziendheid. Met speciale brillen, koptelefoons en gewichten wordt gesimuleerd hoe het is om beperkt te zijn. Ook kunnen ze kennis maken met de beroepen in de ouderenzorg.

Gea Wielenga: "Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met zorg, en dan heb je mensen nodig, die je helpen. Er is grote behoefte aan mensen in de zorg. En dat moet snel. Daarom is het goed dat hier in de Week van Zorg en Welzijn aandacht aan wordt besteed. En daar draagt dit prachtige initiatief aan bij."

De Patyna Adventure is deze hele week geopend voor iedereen, die de Patyna Adventure wil beleven, of gewoon een kopje koffie wil komen drinken. Ook de cliënten van Patyna worden actief betrokken bij de Patyna Adventure. Iedere dag wordt er een leuke activiteit georganiseerd in de Patyna Adventure. Ook (eenzame) ouderen uit Sneek zijn van harte welkom om mee te doen.

Kom je ook even kijken? Je vindt de Patyna Adventure aan de Oude Koemarkt.