Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Domotica in de ouderenzorg

dinsdag 31 oktober 2017

Bij Patyna volgen we de ontwikkelingen rondom technische hulpmiddelen (domotica) in de zorg op de voet. Door domotica af te stemmen op de cliënt wordt niet alleen de zelfstandigheid van de cliënt vergroot, maar ook de veiligheid. Het doel is een goede balans tussen beide.

Onze kennis en ervaring met domotica delen we graag. In de maand november zijn we twee keer te gast in de bibliotheek van Sneek. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Lezing

Op donderdag 9 november geeft Herman Kuipers, beleidsmedewerker mensgerichte technologie, de lezing 'domotica in de zorg, een doorkijk naar de toekomst'. De presentatie wordt voorafgegaan door fragmenten uit de spraakmakende en soms ontroerende documentaire 'Ik ben Alice'. De lezing begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

> bekijk de officiële aankondiging

Infomarkt

Op zaterdag 11 november staan we op de infomarkt 'robots in de zorg en bij u thuis'. De markt is een samenwerking van Bibliotheken Mar en Fean, Patyna, Platform GEEF en Zorg Innovatie Forum. De markt duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Op de infomarkt kunnen bezoekers onder andere kennismaken met verschillende robots.

> bekijk de officiële aankondiging

Beide activiteiten worden door de bibliotheek georganiseerd in het kader van de landelijke leescampagne Nederland Leest, een jaarlijks terugkerend evenement ter bevordering van het lezen van boeken. Dit jaar is het thema Robotica. Bekijk het overzicht van alle activiteiten in de regio.