Mei elkoar!

Dr. Wumkeshûs is klaar voor de toekomst

maandag 13 december 2021

Het afgelopen jaar vond in het Dr. Wumkeshûs in Sneek een grote interne verbouwing plaats. Verspreid over de drie verdiepingen zijn vier nieuwe huiskamers gecreëerd.

Deze verbouw was nodig om in te kunnen spelen op de steeds complexere zorgvraag van de mensen, die in het Dr. Wumkeshûs (komen) wonen. Er zijn nu zeven gezamenlijke huiskamers waar bewoners, als ze dat willen, de dag door kunnen brengen. Vanuit iedere huiskamer biedt een vast team van medewerkers zorg aan de bewoners. 

Ook de hoofdingang heeft een opknapbeurt gehad, evenals het parkeerterrein bij de hoofdingang. De komende tijd zal het gebouw van buiten nog geschilderd worden en ook de binnentuin wordt nog aangepakt. Door alle werkzaamheden is het Dr. Wumkeshûs helemaal klaar voor de toekomst. 

Verbouw in etappes
De verbouw vond plaats in drie etappes. De begane grond was als eerste aan de beurt. Hier is een tweede huiskamer gemaakt in het gedeelte achter het restaurant. Het overige deel is restaurant gebleven. Ook is er een fitnessruimte op de begane grond gecreëerd. Daarna volgde de tweede etage. De tweede etage had één huiskamer. Er is een tweede huiskamer gecreëerd door twee appartementen samen te voegen. Als laatste was de eerste etage aan de beurt. Op de eerste etage zijn vier appartementen samengevoegd tot twee huiskamers. 

Foto's: Imazzo