Mei elkoar!

Eigen winkelje voor Aylva State

vrijdag 7 juni 2019

Woonzorgcentrum Aylva State in Witmarsum heeft sinds kort een eigen winkeltje: Aylva Super. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Voor de hoognodige boodschappen hoeven bewoners nu de ‘deur’ niet meer uit.

Het winkeltje is open van maandag tot en met zaterdag van 09.30 tot 12.00 uur. De plaatselijke Poeisz, slager en bakker zorgen voor het assortiment in het winkeltje. De Poeisz zal de boodschappen iedere week met een elektrische bakfiets in Aylva State bezorgen. Bewoners van Aylva State, die nog zelfstandig boodschappen kunnen doen bij de Poeisz in het dorp maar de zware tassen niet meer kunnen tillen, kunnen hun boodschappen met deze bakfiets ook thuis laten bezorgen. Verder zijn er kleine cadeauartikelen te koop in het winkeltje.

Teamleider Josina van der Schaaf is blij met het nieuwe winkeltje. "Het winkeltje is niet alleen een plek waar de bewoners boodschappen kunnen doen, maar ook waar ze elkaar kunnen ontmoeten." Ook de inwoners van Witmarsum zijn van harte welkom. Het winkeltje wordt gerund door vrijwilligers.