Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Filmpje over het project 'Op Stap'

woensdag 7 november 2018

Samen met ROC Friese Poort en Pastiel bieden we een uniek project aan: Op Stap. Via een speciale, interne mbo-opleiding binnen Patyna leiden we op naar een betaalde baan binnen de zorg.

De deelnemers aan het project 'Op Stap' zijn uitkeringsgerechtigden, een aantal met een achtergrond als statushouder, en vaste medewerkers van Patyna, die zich laten omscholen. Allemaal worden ze begeleid door een ervaren werkbegeleider, die hen in de praktijk het vak leert.

Na een korte stage volgen ze een jaar lang een speciale opleiding. Als ze deze opleiding succesvol afronden, krijgen ze meteen een vast contract als helpende voor minimaal 24 uur per week. Statushouders, die problemen hebben met de Nederlandse taal, volgen eerst een ander traject waarbij ze stapsgewijs verschillende certificaten kunnen halen, waarna ze een jaar later alsnog met het zorg- en welzijnsproject kunnen starten.

De deelnemers worden opgeleid in Talma State (Heeg), Nij Mariënacker (Workum), Finke (Koudum), Teatskehûs (Blauwhuis) en Aylva State (Witmarsum).

Bekijk hier een filmpje over Op Stap https://www.youtube.com/watch?v=31FFkTXXWTY.