Mei elkoar!

Friese ondernemers steunen met kerstpakketten

donderdag 10 december 2020

Al jaren is kerst- en relatiegeschenken bedrijf YoKado in Sneek onze vaste partner bij het samenstellen van onze kerstpakketten. Vorige jaren konden onze medewerkers en vrijwilligers de pakketten ophalen op de locatie, maar dit jaar doen we het door de coronacrisis een beetje anders.
 
Dit jaar mogen de medewerkers en vrijwilligers hun eigen kerstpakket online samenstellen met producten van lokale ondernemers. Dit voeren we uit met YoBedankt, het nieuwste concept van YoKado. “Dit was voor ons het juiste moment om mee te werken aan dit concept. Door de coronacrisis willen we voorkomen dat iedereen naar de locatie komt, om de kerstpakketten op te halen. Ook kunnen we op deze manier de lokale ondernemers een handje helpen”, aldus Hans Bollen, inkoper bij Patyna.
 
Ondernemers steunen
 
In december krijgen alle medewerkers en vrijwilligers een voorproefje van het kerstpakket door de brievenbus, met daarin een kaartje en een unieke code. Met deze code kunnen ze inloggen op de kerstwebshop en met hun punten producten kopen. Deze producten kunnen ze later ophalen bij de lokale ondernemers. “De lokale ondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis, daarom willen we hen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd”, aldus Aline de Haan, commercieel medewerker bij YoKado. Ook wij willen deze ondernemers steunen. “Er zijn leveranciers door heel Friesland aangesloten, dus er is voor elke medewerker of vrijwilliger een leuke winkel in de buurt waar ze een cadeautje kunnen halen”, aldus Hans Bollen.
 
De lokale ondernemers hebben deze hulp hard nodig. Twee van hen zijn Maaike Aukema en Elles Lobach, eigenaresses van de winkel Nio&Elva in Sneek. “Het is voor ons een zware tijd. We hopen dat er door de kerstcadeautjes veel mensen naar onze winkel komen, misschien wel mensen die nog nooit van ons hebben gehoord, zodat we kunnen laten zien hoe divers onze assortiment is”.
 
Maatschappelijk en verantwoord
 
YoKado selecteert de ondernemers op basis van maatschappelijk en verantwoord ondernemen. Alle non-food items uit hun kerstgeschenken zijn gemaakt onder eerlijke omstandigheden. Ook wil het bedrijf verspilling met dit concept voorkomen. “Dat vinden wij zo tof aan dit concept, je kunt je pakket helemaal naar jouw smaak invullen. Hierdoor heeft iedereen er écht iets aan en worden er geen producten weggegooid”, aldus Maaike en Elles.
 
Goede doelen
 
Ook kunnen ze hun punten doneren aan goede doelen. We hebben ervoor gekozen om de volgende goede doelen te steunen: Stichting Downsyndroom Friesland, Stichting Leergeld ZWF en Stichting Voedselbank ZWF. De medewerkers en vrijwilligers kunnen hier punten aan schenken, zodat ze ook een lach op het gezicht van een ander bezorgen tijdens de feestdagen.