Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

'Hackers' zetten zich in voor ouderen

vrijdag 22 september 2017

Komend weekend zetten programmeurs, hackers, zorgprofessionals, designers en innovators hun talenten en techniek in om de zorg te verbeteren.

Tijdens deze zogenoemde 'Dutch Health Hackathon' gaan ze 26 uur lang werken aan oplossingen voor knelpunten in de zorg. Ze gaan aan de slag met vraagstukken, die door verschillende zorginstellingen uit Friesland zijn aangeleverd. Ook Patyna heeft een vraagstuk aangeleverd. Wij vragen de hackers een digitale oplossing te zoeken voor dwalende ouderen met beginnende dementie. Rody Hoekstra en Femke Visser van locatie Frittemahof zullen namens Patyna de pitch verzorgen. De hackers kiezen zelf een vraagstuk waarmee ze aan de slag gaan.

De Dutch Health Hackathon is de officiele start van Healthy Ageing Friesland, een samenwerking tussen scholen, zorginstellingen en het bedrijfsleven. Ook wij zijn aangesloten bij Healthy Ageing Friesland. Centraal staan projecten over vernieuwingen in de ouderenzorg. Wij doen mee met twee projecten: domotica en muziek en dementie.

De Dutch Health Hackathon vindt plaats in De Kanselarij in Leeuwarden.