Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Jubileum werkproject Bloemkamp en Talant

vrijdag 29 november 2019

In woonzorg- en behandelcentrum Bloemkamp in Bolsward werd donderdag 28 november een feestje gevierd. Het is namelijk 12,5 jaar geleden dat de samenwerking tussen Bloemkamp en Talant tot stand kwam.

In 2007 is het gezamenlijke werkproject van start gegaan met zeven cliënten en twee begeleiders van Talant. Momenteel zijn er elf cliënten werkzaam binnen verschillende disciplines, zoals de technische dienst, het restaurant, de linnendienst, het transport, de keuken, de huishoudelijke dienst, de activiteitenbegeleiding, het winkeltje en op verschillende afdelingen.

Het jubileum is gevierd met appeltaart uit de bakkerij van het arbeidscentrum uit Sneek, onderdeel van Talant. Daarnaast boden de cliënten van Talant een schilderij aan dat was gemaakt in De Bascule, een atelier van Talant in Sneek. Op het schilderij is het vooraanzicht van Bloemkamp te zien met daarop de slogan van Patyna: Mei elkoar! Ook de cliënten werden verrast. Iedereen kreeg van locatiemanager Ans Haagsma een roos. Het mooiste cadeau van Bloemkamp aan Talant moest echter nog komen: pannenkoeken eten tijdens de lunch. En daarna? Gewoon weer lekker aan het werk!

Talant ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in Friesland. Dit kan op het gebied van wonen, werken, leren of leven waarbij de wensen van de cliënt centraal staan. In Bolsward biedt Talant al jaren werk en dagbesteding in Dagcentrum De Stipe. Talant zet zich in om mensen met een verstandelijke beperking in staat te stellen deel te nemen aan de samenleving. Dit gezamenlijke werkproject is hiervan een sprekend voorbeeld. Via individuele training en het in de praktijk brengen van werkzaamheden is men steeds zelfstandiger gaan werken. Door werkzaamheden uit te voeren in onder andere het sociale hart van Bloemkamp hebben de cliënten niet alleen een prachtige werkplek gekregen, maar leveren zij ook een positieve bijdrage aan de sfeer en dienstverlening.