Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Minister Edith Schippers op bezoek in de Ielânen

woensdag 8 maart 2017

Edith Schippers, minister van volksgezondheid, welzijn en sport, bracht op dinsdag 7 maart een werkbezoek aan de Ielânen in Sneek. Het werkbezoek stond in het kader van ouderenzorg en de bereikbaarheid ervan op het platteland.

De minister kwam op uitnodiging van het Seniorennetwerk Friesland van de VVD. Het Seniorennetwerk Friesland vindt het belangrijk dat ook de plattelandssituatie voldoende aan de orde komt bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Gedurende de avond waren er diverse activiteiten, waarbij ook de bewoners, familieleden en medewerkers werden betrokken. Zo vertelden activiteitenbegeleider Jeltje Walinga en hulphond eigenaar Rommy Baarda-Tiesma over de verbluffende resultaten van een hulphond bij dementerenden. In een kleine therapiesessie tussen therapiehond en een cliënt kon de minister goed zien hoe het proces in zijn werk gaat.

Ook andere locaties kregen politieke partijen op bezoek. Zo kreeg de Finke in Koudum bezoek van de 50plus. De kandidaat-Tweede Kamerleden kregen onder andere uitleg over de plannen rondom het gezondheidscentrum De Finke met de nieuwe vormen van ouderenzorg. Ook was er ruimte voor discussie.