Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Muzikale dag voor bewoners Nij Mariënacker

vrijdag 16 november 2018

Woonzorgcentrum Nij Mariënacker in Workum stond woensdag 14 november in het teken van muziek. Studenten van de opleiding Maatschappelijk Zorg van ROC Friese Poort waren te gast om voor én met bewoners muziek te maken.
 
In groepjes gingen de studenten bij een groot aantal bewoners langs. De liedjes waren speciaal voor de bewoners uitgezocht. Ook deden de studenten onderzoek naar de interesses van bewoners op het gebied van muziek. “Muziek is een manier om contact te maken”, vertelt Gerda Francis, activiteitenbegeleidster én ambassadeur van Kunst in Zorg. “Ook met bewoners, waarmee contact maken soms moeilijk is. Vaak komen naar aanleiding van muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Dat is fantastisch om te zien.”
 
Naast individuele aandacht voor de bewoners werden er ook muziekactiviteiten georganiseerd voor cliënten van de dagbesteding en muziekactiviteiten waar alle bewoners aan mee konden doen, zoals een muziekbingo, een muziekmemory en een muziekquiz. “Het was een geslaagde dag, de bewoners hebben erg genoten." Ook in de toekomst zal muziek een grote rol blijven spelen binnen Nij Mariënacker.