Mei elkoar!

Nieuw kantoor voor Thuiszorg Patyna in Gytsjerk

maandag 25 mei 2020

Begin juni verhuist ons thuiszorgteam van Heemstra State in Oentsjerk naar een nieuw kantoor in Gytsjerk. Wijkverpleegkundigen Sandra van Gorsel en Grada Kuipers over de aanstaande verhuizing en zorg verlenen in de Trynwâlden.

“Met het nieuwe kantoor willen we beter zichtbaar zijn”, legt Sandra uit. “Zodat mensen, die meer willen weten over de zorgmogelijkheden, op een laagdrempelige manier bij ons binnen kunnen lopen. Bovendien is Gytsjerk een centrale plek in onze regio.” In de regio Trynwâlden levert Thuizorg Patyna zorg aan gemiddeld 100 cliënten. De zorg wordt geleverd door drie kleine teams. Door de grote vraag breidt men het werkgebied zelfs uit. “We gaan ons nu óók richten op plaatsen als Hurdegaryp.”

Thuiszorg Patyna biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week, zorg. Grada: “We kijken samen met de cliënt wat er nodig is om thuis te blijven wonen. Belangrijk hierbij is de zelfredzaamheid. Wat kan een cliënt nog zelf? Zijn er eventueel hulpmiddelen die ondersteuning kunnen bieden? Regelmatig gaan we bij de cliënt langs om te kijken of de zorg nog passend is. En stellen we bij waar nodig.”

Naast zorg verlenen hebben de thuiszorgmedewerkers ook een signalerende functie. Sandra: “Is er meer aan de hand dan alleen de zorgvraag, dan kunnen we daar snel op inspelen. De lijntjes met onder andere de huisarts, apotheek en fysiotherapeut zijn kort.” Volgens Sandra is geen dag hetzelfde. “Het is fijn om mensen te kunnen helpen. Zodat ze zich thuis nog kunnen redden. Dat geeft mij energie.”

Wilt u meer informatie of wilt u thuiszorg aanvragen voor uzelf of iemand anders? Neem dan contact op met Thuiszorg Patyna via 0900 - 1722.