Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Nieuw opleidingstraject van start

Samen met Noorderbreedte en ROC Friese Poort starten we vanaf 10 september a.s. een opleidingstraject in Noordwest Friesland voor zij-instromers. 23 nieuwe medewerkers worden opgeleid tot maatschappelijk verzorgende.

De meeste deelnemers maken vanuit een ander werkveld de overstap naar de zorg. De deelnemers volgen de tweejarige mbo-opleiding Maatschappelijk verzorgende IG, waarbij ze vier dagen in de week praktijkervaring opdoen op verschillende locaties van Patyna en Noorderbreedte. Docenten van het ROC Friese Poort verzorgen één dag in de week het onderwijs in Franeker op de locaties Saxenoord (Patyna) en Westerpoort (Noorderbreedte).

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor zowel zorg als welzijn. Wij willen cliënten de meest optimale zorg bieden. Welzijn is daarbij erg belangrijk. Onze medewerkers spelen zoveel mogelijk in op de wensen van de cliënt. Op die manier kan de cliënt zoveel mogelijk zelf bepalen hoe hij of zij wil leven. Daarom is welzijn een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Door de samenwerking krijgen de deelnemers de kans om de ouderenzorg in de volle breedte te leren kennen. De praktijkervaringen die ze opdoen, worden in de lessen met elkaar uitgewisseld. Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvangen de deelnemers twee diploma’s, namelijk verzorgende IG en medewerker maatschappelijke zorg. Daarnaast krijgen ze een vast contract.