Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Nieuwbouwplannen van Patyna

Op relatief korte termijn staan er drie grote nieuwbouwprojecten gepland door Patyna. Dit betreft de locaties Ielânen in Sneek, Finke in Koudum en Flecke in Joure.

Ielânen

Op de plek van de huidige Ielânen wordt een innovatief woon(zorg)project ontwikkeld. Onderdeel daarvan is een nieuwe dementievriendelijke wijk, waarbij het mogelijk wordt dat echtparen bij hun dementerende partner kunnen blijven wonen. Ook worden hier 70 nieuwe appartementen voor langdurige zorg gerealiseerd. Eind 2020 moet dit bouwproject zijn afgerond.

Finke

Voor de Finke wordt samen met het dorp en zorgorganisatie Talant gekeken naar herbouw. Nieuwe appartementen en de ontwikkeling van ontmoetingsruimte De Kas, als voorbeeld van het dorpshuis van de toekomst. De schop voor de eerste fase gaat begin 2018 de grond in.

Flecke

De Flecke wordt door de veroudering van het pand én de ontwikkelingen in de regio omgezet van woonzorglocatie naar een kleinschalige locatie voor langdurige zorg. Daarnaast wordt dit gecombineerd met appartementen waarbij wonen en zorg gescheiden is.

In andere dorpen in de regio wordt gekeken naar nieuwe initiatieven.