Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Gaasterlânhûs in Balk

In het voormalige gemeentehuis van Balk komen 18 appartementen voor ouderen in de regio. Samen met projectontwikkelaar Frisia Invest en Penta Architecten gaan we dit plan ontwikkelen.

De nieuwe bewoners kunnen kiezen uit verschillende soorten appartementen, variërend in oppervlakte van 70 tot 120 m2. De appartementen kijken uit op het riviertje de Luts, op de gezamenlijke binnentuin of op het gezellige Haskeplein. Ook komt er een privétuin en een gemeenschappelijke ruimte voor ontmoeting en activiteiten. De bibliotheek en het gemeenteloket zitten in hetzelfde gebouw als de appartementen. De supermarkt en andere winkels liggen op loopafstand.

Wonen met een plus

Met deze nieuw te ontwikkelen appartementen wil Patyna een veilige woonvorm bieden aan ouderen in de regio. De bewoners huren niet alleen een appartement, ze kunnen ook rekenen op zorg en ondersteuning wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld als het schoonmaken te zwaar wordt, als contacten leggen en onderhouden moeilijk wordt, sociaal actief blijven in de omgeving niet meer lukt. Of als dagelijkse verzorging nodig is.

Enkele uurtjes per week is er een gastvrouw aanwezig in het Gaasterlânhûs. Zij is de verbinding met het dorp Balk.

Planning

De verbouw is inmiddels begonnen. Het Gaasterlânhûs is klaar in december 2019, de oplevering vindt plaats in januari 2020.

Contact

Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Wilt u meer weten over het nieuwe appartementencomplex? Neem dan contact op met Petra de Groot via 0513 - 412244.