Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Nieuwbouw Finke

De Finke in Koudum wordt de komende jaren volledig vernieuwd. Samen met het dorp bouwen we een toekomstbestendige Finke.

De nieuwbouw zal niet uit één gebouw bestaan, maar een 'wijk' worden van meerdere gebouwen. Deze opzet zorgt ervoor dat de Finke er niet uit zal zien als een zorgcomplex, maar als een reguliere wijk in Koudum. Centraal middelpunt wordt de KAS, een multifunctioneel gebouw voor eerstelijns behandelaren, dagopvang, een sociaal café, biljarten en kantoren.

Er worden 40 appartementen gerealiseerd voor cliënten, die zware zorg nodig hebben. Daarnaast komen er zelfstandige wooneenheden, geschikt voor (thuis)zorg.

Duurzaam

Bij het ontwerp is bijzonder veel aandacht besteed aan duurzaamheid en energieneutraliteit. De Finke wordt optimaal geïsoleerd en wordt geheel gasloos. Er worden warmtepompen geplaatst en de daken worden voorzien van zonnepanelen. Hierdoor wordt een groot deel van de energie zelf opgewekt en zal de Finke bijna energieneutraal zijn. De nieuwe Finke past daarmee helemaal in de visie waarbij Patyna in 2030 volledig gasloos wil zijn.

Planning

Het plan zal in fases worden gebouwd, zodat de huidige bewoners op het terrein van de Finke kunnen blijven wonen. Als eerste zal de nieuwbouw gerealiseerd worden, zodat de huidige bewoners hier naartoe kunnen verhuizen. Na de verhuizing kan er gesloopt worden en kan het laatste deel nieuw worden gebouwd.

Contact

Wilt u meer weten over de nieuwbouw van de Finke? Neemt u dan contact met ons op via 0515-853853.