Mei elkoar!

Nieuwe Finke krijgt steeds meer vorm

vrijdag 19 juni 2020

Er is steeds beter te zien hoe de nieuwe Finke in Koudum. De vijf zorgvilla’s zijn inmiddels voorzien van een dak. Ook binnen worden vorderingen gemaakt met het betegelen van de badkamers en de indeling en afwerking van de ruimten.

Binnenkort vinden de grondboringen plaats voor de aanleg van de warmtepompen. Met de warmtepompen zullen de zorgvilla’s worden verwarmt. Kortom: de bouw vordert en loopt, ondanks de coronacrisis, nog steeds op schema!

Een werkgroep interieur heeft zich de afgelopen tijd samen met de architect gebogen over de inrichting van de zorgvilla’s. Er is gekozen om alle zorgvilla’s een eigen thema te geven met eigen herkenbare kleuren. De kleuren vormen de basis voor de vloer, de deuren, de wanden, de wandtegels in de badkamer en de keuken (keukenblad en keukenkastjes). De volgende stap is de inrichting van de gemeenschappelijke huiskamer.

Naast een werkgroep interieur is er ook een werkgroep ‘tuininrichting’. De tuinarchitect heeft een basisontwerp gemaakt voor de tuinen rond de zorgvilla’s. Om tot een definitieve invulling te komen is een werkgroep ‘tuininrichting’ in het leven geroepen. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de bewoners, medewerkers en het dorp. Als het zo doorgaat, dan is de nieuwbouw eind van dit jaar klaar en kunnen de bewoners begin volgend jaar verhuizen naar hun mooie, nieuwe appartement.