Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Nij Mariënacker opent vernieuwd restaurant

Donderdag 12 april werd 'It Foarhûs' geopend, het vernieuwde restaurant van woonzorgcentrum Nij Marienacker in Workum. Het oude restaurant was gedateerd en daarom was het de hoogste tijd voor vernieuwing. Tijdens de lunch was er een feestelijke opening met muziek van Twalûd.

Bij de verbouwing, die twee maanden duurde, zijn onder andere de vloer, het behang, de verlichting en het meubilair vervangen. De keuzes voor het frisse, groene behang, de gordijnen en de lichte vloer zijn gemaakt door architect Frank van Dijk, maar ook de clientenraad, de bewoners en het personeel hebben inspraak gehad. "De bewoners hebben de stoelen uitgezocht. Er waren vier proefstoelen, die ze konden uitproberen. De keuze voor de uiteindelijke stoel was unaniem", vertelt teamleider Nynke de Boer.

Bijzonder zijn de schilderingen van het Jopie Huisman Museum, die verwerkt zijn in elementen van het restaurant en de woonkamers, zoals op de keukenkastjes en de achterkant van de piano. De schildering in het restaurant werd onthuld door directeur Zwier Kroese en managementassistente Alie Bakker van het Jopie Huisman Museum. “Jopie Huisman was een geboren Workumer. De keuze was dus niet meer dan logisch.”