Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Ouderenzorg beleven in pop-up store

donderdag 1 maart 2018

In maart vindt traditiegetrouw de Week van Zorg en Welzijn plaats; dé gelegenheid om kennis te maken met de zorg- en welzijnssector. De Sneeker locaties van zorgorganisatie Patyna hebben dit jaar de handen ineen geslagen en openen gezamenlijk een unieke pop-up store aan het Martiniplein in Sneek: Patyna Adventure.

Het idee voor de Patyna Adventure is bedacht door Reinier Hakvoort, werkzaam in woonzorg- en behandelcentrum Ielânen, één van de locaties van Patyna. “De ouderenzorg is een prachtige branche. Dit willen we graag laten zien en mensen enthousiasmeren voor een baan in de ouderenzorg. De pop-up store is een week lang, iedere dag, geopend. Zo willen we iedereen de gelegenheid geven om langs te komen. Ook onze cliënten betrekken we bij de Patyna Adventure.”

In de pop-up store is van alles te zien en te beleven, zowel voor werkzoekenden als voor mensen, die meer willen weten over de zorg- en woonmogelijkheden van Patyna. “De bezoekers krijgen niet alleen een beeld van onze organisatie, ze kunnen ook echt ervaren hoe het is om te leven met beperkingen, zoals slechtziendheid of een verlamming. Dit bootsen we na met speciale brillen en gewichten. Ook laten we zien welke beroepen er allemaal zijn in de ouderenzorg. Zo zijn er verpleegkundigen aanwezig, en bezoekers kunnen meteen hun vragen stellen over vacatures en alle mogelijkheden voor een baan bij Patyna. Daarnaast zullen er ook een aantal producten gedemonstreerd worden, zoals de tovertafel, de Qwiek.up en de fietslabyrint. Drie mooie producten, die een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van cliënten. Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Er is een koffiecorner waar bezoekers terecht kunnen voor een lekker kopje koffie, gesponsord door Douwe Egberts.”

De deelnemende locaties zijn de Ielânen, Frittemahof, Noorderhoek, Dr. Wumkeshûs, het Bonifatiushuis en de zorgwoningen De Waterman en Anna Paulownastraat. Iedere dag is een andere locatie gastheer. Elke locatie neemt een groep cliënten mee naar de pop-up store om daar met elkaar een leuke activiteit te ondernemen. “s Ochtends is dat een spel- of een beweegactiviteit, en ‘s middags een verwenactiviteit, zoals een gezichtsbehandeling of nagels lakken. Op deze manier willen we ook onze cliënten in de Week van Zorg en Welzijn extra in het zonnetje zetten. Welke activiteiten er te doen zijn, mogen de locaties zelf bedenken. Het Rode Kruis zorgt ervoor dat de cliënten gebracht en gehaald worden. ”

De pop-up store wordt officieel geopend op maandagmiddag 12 maart aanstaande en sluit haar deuren weer op zaterdag 17 maart. “Iedere ochtend komen vmbo-scholieren uit Sneek en eerstejaars studenten van ROC Friese Poort langs om de Patyna Adventure te beleven en mee te doen met de activiteiten. In de middag, tussen 13.00 en 17.00 uur, is de pop-up store open voor iedereen, die nieuwsgierig is naar de Patyna Adventure, of gewoon een kopje koffie wil komen drinken. Ook mensen met een uitkering, die geïnteresseerd zijn in een baan in de ouderenzorg, zijn van harte welkom in de pop-up store. Via het UWV krijgen zij een persoonlijke uitnodiging.” De pop-up store is een unieke samenwerking tussen de verschillende locaties van Patyna. “De slogan van Patyna is ‘mei elkoar’ en daar is dit een perfect voorbeeld van.”