Mei elkoar!

Ouderenzorg maakt flexmedewerker Dina gelukkig

dinsdag 2 juli 2019

Eind maart had Dina Bisschop (50) een sollicitatiegesprek bij zorgorganisatie Patyna voor de functie van flexmedewerker. Nog dezelfde dag werd ze gebeld: ze was aangenomen én kon ‘s middag gelijk al beginnen. Zo startte haar tweede carrière in de ouderenzorg.

Dina weet het nog precies. “Het was op woensdag 27 maart, de verjaardag van mijn zoon. Die dag liep dus iets anders dan gepland. Maar dat vond ik helemaal niet erg, want ik wilde heel graag weer in de ouderenzorg aan de slag.” Zo’n 20 jaar geleden werkte Dina in de thuiszorg. Toen werd ze moeder van twee zoons. Eén van haar zoons bleek een spierziekte te hebben. “Het werk in de thuiszorg was toen niet meer te combineren met de zorg voor mijn zoon en dus ben ik gestopt met werken. Later heb ik nog wel schoonmaakwerk en productiewerk gedaan, maar mijn hart ligt in de ouderenzorg. Sinds kort gaat mijn zoon vier dagen per week naar de dagbesteding in Leeuwarden, dus dit was voor mij het goede moment om weer te beginnen.”

Als flexmedewerker werkt Dina gemiddeld 32 uren per week op verschillende locaties van Patyna, onder andere in Makkum, Heeg, Workum en Blauwhuis. Ze vult de gaten op in de roosters en valt in als er door ziekte of vakantie te weinig personeel is. “Het grote voordeel vind ik het werken op verschillende locaties. Elke locatie is anders, ook de ziektebeelden van de bewoners zijn anders. Hier leer ik heel veel van. En dat neem ik weer mee naar de andere locaties. Ook kan ik mijn privéleven op deze manier goed combineren met mijn werk. Naast de zorg voor mijn zoon en het werk bij Patyna maak ik namelijk ook nog een paar uurtjes per week schoon bij de Gebroeders van Enkhuizen, een watersportbedrijf in Makkum. Ja, ik houd veel ballen in de lucht, maar ik geniet er enorm van.”

Om de locaties en haar bewoners te leren kennen heeft Dina eerst een dagdienst en een avonddienst meegelopen. Daarna mocht ze zelfstandig aan de slag. “Ik help de bewoners bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden, ik breng ze naar het restaurant of maak een praatje. Die aandacht vind ik erg belangrijk.” Werken op verschillende locaties betekent ook veel verschillenden mensen. Gelukkig is ze goed in het onthouden van gezichten, vertelt ze lachend. “Ook lees ik altijd goed de rapportages door, zodat ik op de hoogte ben van wat er speelt. En ik kan altijd terecht bij mijn collega’s.”

Wat haar wel stoort is dat ze niet bevoegd is om bepaalde handelingen te mogen doen, zoals het geven van medicijnen. Daarom heeft Dina zich ingeschreven voor de opleiding tot verzorgende IG. “Ik vind dat je nooit te oud bent om te leren. Bovendien heb ik het enorm naar mijn zin. Mijn motto is: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Nou, we hebben de grootste lol met elkaar. Ook het werk geeft mij gewoon enorm veel voldoening. Ik wil graag mensen helpen.”

Flexibel aan de slag in de ouderenzorg? Kom dan net als Dina werken als flexmedewerker bij Patyna. Wij zijn op zoek naar mbo- en hbo-verpleegkundigen, zorgkundigen en zorgondersteuners. Ook als je nog op school zit en een zorgopleiding volgt, willen we heel graag met je in gesprek. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0515-853853 of bekijk onze vacatures