Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Patyna heroverweegt nieuwbouw Finke

Al enige tijd zijn we bezig met nieuwbouwplannen voor de Finke in Koudum. Talant zou in eerste instantie 24 appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking bezetten. Helaas heeft Talant, onderdeel van Alliade, zich teruggetrokken uit de verdere ontwikkeling.

Talant/Alliade geeft aan op termijn niet voldoende cliënten te hebben voor de nieuw te bouwen appartementen. Voor Patyna is het een onverwacht besluit van Talant/Alliade om zich terug te trekken uit het plan. Talant/Alliade heeft vier jaar in de projectgroep gezeten en meegepraat met alle ontwikkelingen. Ook is een gezamenlijke intentieovereenkomst getekend.

Als Patyna gaan we nu op zoek naar andere (zorg)organisaties om te kijken of we de opengevallen plaats in het plan kunnen opvullen. Juist de samenwerking tussen meerdere zorgpartijen en met de gemeenschap van Koudum is uniek. Het plan was een voorziening met 40 zorgappartementen voor cliënten van Patyna en gemeenschappelijke ruimten, waar ook de inwoners van Koudum en omgeving gebruik van kunnen maken. Het plan zal in fases worden gebouwd, zodat de huidige bewoners op het terrein van de Finke kunnen blijven wonen. De verwachting is dat de volledige nieuwbouw eind 2021 gereed is.

> beluister ook de reportage op Omrop Fryslân