Mei elkoar!

Patyna is partner van #hackthecrisis

vrijdag 3 april 2020

De snelgroeiende wereldwijde beweging #hackthecrisis komt dit weekend naar Nederland. Vrijwilligers uit de Nederlandse startup- en techgemeenschap organiseren van 3 tot en met 5 april een online hackathon. De hackathon, Hack the Crisis, daagt deelnemers uit met innovatieve oplossingen te komen voor de bestrijding van de corona-pandemie.

Een hackathon is een kortstondig evenement, waarbij de deelnemers gedurende korte tijd samenkomen om oplossingen en concepten te creëren waarmee actuele problemen worden aangepakt. De afdeling Human Technology van Patyna heeft een casus ingebracht voor deze 48 uur durende hackathon: Hoe kunnen bewoners van ouderenzorginstellingen tijdens de coronacrisis op een simpele manier communiceren en herinneringen ophalen en maken met hun geliefden? Een plek waar ouderen hun gevoelens kwijt kunnen en zich gehoord voelen.

Het gaat hierbij om oplossingen die snel getest kunnen worden en met behulp van de juiste partners ook echt ingezet kunnen gaan worden om levens te redden en te verbeteren. Op zondag 5 april kiest een deskundige jury de winnende oplossingen. De winnaars krijgen fondsen en middelen ter beschikking gesteld voor de verdere ontwikkeling. De hackathon moet een startpunt zijn voor een platform waarop ook op de langere termijn vernieuwers uit de technologische en creatieve sector aan uitdagingen ronde de coronacrisis kunnen werken.

Ben of ken jij iemand die graag zijn steentje bij wil dragen? Meld je dan aan via www.hackthecrisis.nl.