Mei elkoar!

Patyna start met zorgverlening in Oosthem

dinsdag 5 juli 2016

De oude basisschool van Oosthem, onder de rook van Sneek, wordt verbouwd tot zes huurappartementen voor ouderen. De toekomstige bewoners kunnen op maat gebruik maken van de zorg- en dienstverlening van Patyna.

De appartementen in het wooncomplex, dat de naam Eastkime krijgt, hebben allemaal een slaapkamer, een badkamer en een woonkamer met voldoende ruimte, aangepast aan de hedendaagse wensen. Ook komt er een gemeenschappelijke ruimte voor gezelligheid en huiselijkheid. De huishoudelijke taken worden gezamenlijk opgepakt.

Naast de zorg kunnen de bewoners ook deelnemen aan georganiseerde activiteiten en gebruik maken van de maaltijdservice en de hulp in de huishouding van Patyna. Locatiemanager Marcel van der Meulen: “Een unieke samenwerking waarin de bewoner in zijn eigen dorp kan blijven wonen én er ruime dienstverlening is.”

Initiatiefnemer van het project is BouwCollectief Sneek, dat samen met Zijlstra Architecten de zes wooneenheden ontwerpt. De bouwindeling ligt nog niet vast, deze kan naar de wens van de nieuwe bewoners worden aangepast. Het ligt in de planning om de eenheden per 01-01-2017 aan te bieden voor verhuur.