Mei elkoar!

Studenten maken levensverhalen van bewoners

woensdag 17 april 2019

Het Dr. Wumkeshûs kreeg maandag 15 april bezoek van twee klassen van de ROC Friese Poort. Een middag vol met verhalen over bewoners, verteld door studenten. 

De studenten werden in groepjes verdeeld en gekoppeld aan een bewoner. Samen met de bewoner hebben ze twee middagen gesproken over de geschiedenis van de bewoner. Met al deze informatie hebben ze voor de bewoner een prachtige tijdlijn gemaakt, allemaal op een eigen originele manier.

Als afsluiting presenteerden en overhandigden de studenten de tijdlijnen. Deze werden ontvangen met een grote glimlach en soms een traan. ‘’De bewoners zijn er erg blij mee en ik vond het super om ze een stukje geschiedenis van zichzelf te geven’’, aldus één van de studenten. Een groepje zei: ‘’Wij vonden het erg interessant om met meneer te werken, het is erg bijzonder wat hij tijdens de tweede wereldoorlog heeft beleefd. Hij woonde toen nog in Amsterdam.’’

Het doel van het project was om de studenten een stukje bewustwording mee te geven, wie is nu de mens achter de mens? De bewoners genoten er van om met de jongeren in gesprek te gaan. Kortom, een zeer geslaagd project waar de studenten veel leerden en de bewoners een aantal prachtige middagen hebben gehad.