Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Studenten presenteren ontwerpen nieuwe huiskamer

donderdag 7 februari 2019

Eind januari hebben studenten van ROC Friese Poort hun ontwerpen voor een nieuwe huiskamer voor het Bonifatiushuis in Sneek gepresenteerd.

De studenten ontwierpen een ruimte, die plaats biedt aan maximaal zeven bewoners. Hier moeten de bewoners op veilige wijze kunnen eten en wonen. ‘Stel jezelf de vraag: hoe zou je zélf willen wonen als je hier verblijft en afhankelijk bent?‘, gaf Joke Muizelaar, praktijkopleider bij Patyna, voorafgaand aan de projectopdracht aan.

De Nachtwacht

Veel studenten kozen voor vrolijke kleuren in het huiskamerontwerp. Dit is volgens hen aansprekender voor ouderen dan donkere kleuren, die volgens een studente al vaak genoeg zijn te vinden in woonzorgcentra. Ook het gebruik van domotica, waarbij (led-)verlichting en gordijnen geautomatiseerd functioneren, bleek populair. De sfeerbeleving kwam bij de studenten tot uiting door bijvoorbeeld te kiezen voor een open haard, jukebox of een podium voor gezamenlijke spelletjes. Eén van de studentengroepen selecteerde een wel heel opvallende sfeerbepaler: fotobehang van de wereldberoemde Nachtwacht van kunstschilder Rembrandt van Rijn.

Geweldig gedaan

Joke Muizelaar toonde zich tevreden met de studentenplannen: ‘Jullie hebben het geweldig gedaan. Nu gaan wij intern kijken hoe we de plannen verwerken. Wij nemen zeker ideeën mee in het definitieve ontwerp! Bedankt voor jullie inzet.’