Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Tropische klanken in Workum

Op vrijdag 17 augustus vond er een bijzonder concert plaats in woonzorgcentrum Nij Mariënacker in Workum. Het Ricciotti Ensemble kwam optreden.

Het Ricciotti Ensemble bestaat uit 42 enthousiaste jonge muzikanten. Samen met de Cubaanse jazzpianist Ramón Valle speelden ze Cubaanse muziek. Het atrium zat vol met cliënten, familieleden en vrijwilligers. Doordat dit het enige concert van het Ricciotti Ensemble in de provincie was, waren er ook geinteresseerden uit heel Friesland gekomen.

Tussen de Cubaanse klanken door werd uitleg gegeven en werden grapjes gemaakt. Eén van de bewoners van Nij Mariënacker geniet altijd enorm van muziek. Zij mocht zelfs even het stokje van de dirigent overnemen en dirigeerde een stuk dat gespeeld werd door het orkest. Het orkest ging zitten en volgde haar tempo. Mevrouw genoot hier enorm van.

Het orkest speelde niet alleen muziek, er werd ook gezongen en gedanst. Het jeugdige enthousiasme spatte ervan af en had een positieve uitwerking op het publiek. Het applaus was overweldigend. Een mooi startschot voor nog meer kunst & cultuur in Nij Mariënacker.