Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Verkoop van spullen voor de Flecke

dinsdag 8 augustus 2017

Een mooi initiatief van een bewoner uit Joure. Met de verkoop van tweedehands spulletjes uit een eigen winkeltje zamelt ze geld in voor activiteiten in de Flecke.
 
Het begon allemaal met spulletjes, die door de Flecke niet meer werden gebruikt. Deze kwamen in de weggeefhoek terecht. De bewoner uit Joure, tevens vrijwilliger in de Flecke, besloot er geld voor te vragen en zo is het balletje gaan rollen. De opbrengst van de spulletjes werd gedoneerd aan de locatie.  

Vanwege alle enthousiaste reacties werd via Facebook een oproep gedaan voor meer spulletjes. Hier werd massaal gehoor aan gegeven. Al snel was haar eigen woonruimte te klein; een vriendin besloot te helpen en haar tot kantoor verbouwde schuur aan de Dr. G. A. Wumkesstraat 28 in Joure beschikbaar te stellen.

Het winkeltje is geopend op dinsdag van 13.30 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Er is van alles te koop: van antiek tot speelgoed. Alles kost maar een paar cent tot een euro. Tot nu toe is er al €1250 opgehaald. Hiervan is een deel besteed aan de bootreis van afgelopen voorjaar. Nu wordt er gespaard voor een huiskamerconcert.

Foto: Brenda van Olphen / Jouster Courant