Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Vitaminetrip: Een maand lang wandelen

donderdag 24 augustus 2017

Het is inmiddels een traditie in Blauwhuis. In de maand augustus maken de bewoners van het Teatskehûs elke ochtend na de koffie een ommetje door het dorp. Met hulp van dorpsgenoten, familieleden, vrijwilligers, medewerkers en scholieren. Ook dit jaar was het weer een groot succes!

Vier jaar geleden werd gestart met deze ‘vitaminetrip’ en inmiddels is het een hele happening in het dorp. Activiteitenbegeleidster Candida van Delft: “We vinden het belangrijk om met de bewoners naar buiten te gaan. Daarom maken we in augustus vijf dagen per week een wandeling van ongeveer een half uur. Iedereen mag meedoen. Onderweg is er altijd een opdracht. De wandelingen worden bijgehouden op een stempelkaart. Na afloop krijgen de deelnemers met een volle stempelkaart een leuk aandenken. Dit jaar hebben zo’n 25 bewoners en 20 begeleiders meegelopen.”

Elk jaar heeft de vitaminetrip een thema. Dit jaar was het thema knuffels. “De afgelopen maanden hebben we zakken vol knuffels gekregen. Overal in het dorp zag je de knuffels terug. De bewoners vinden het geweldig, net als de inwoners uit het dorp. Bedrijven uit Blauwhuis nodigen ons zelfs uit om tijdens het wandelen langs te komen voor een kopje koffie of een rondleiding. Ja, de vitaminetrip is echt uitgegroeid tot een onderdeel van het dorp.” De knuffeltocht werd afgesloten met een barbecue op de camping van Blauwhuis.