Mei elkoar!

Voornemen: Suver Thús neemt extramurale huishoudelijke hulp over van Patyna

maandag 19 april 2021

Om de huishoudelijke hulp voor cliënten ook op termijn goed uit te kunnen blijven voeren, hebben we het voornemen om dit onderdeel aan Suver Thús over te dragen.

Patyna en Suver Thús leveren op dit moment allebei huishoudelijke hulp in diverse gemeenten en willen met dit voornemen de samenwerking tussen de partijen versterken. Suver Thús is gespecialiseerd in de huishoudelijke ondersteuning en is - vinden we - daarom een geschikte partij.

Intentieverklaring

Op 8 april 2021 is een intentieverklaring getekend door Patyna en Suver Thús. Het voornemen is dat cliënten en medewerkers overgaan naar Suver Thús. In de intentieverklaring geven de partijen aan dat ze de huishoudelijke ondersteuning in de regio toekomstbestendig willen organiseren, nu én in de toekomst. Op dit moment worden de laatste onderzoeken gedaan. We streven beide na dat de overname op 1 juni 2021 een feit is.

Vertrouwde hulp en continuïteit van baan gegarandeerd 

De medewerkers huishoudelijke hulp van Patyna gaan met hun cliënten over naar Suver Thús, zo blijft de werkgelegenheid in de regio behouden. Cliënten houden de voor hen bekende, vaste huishoudelijke hulp. De overgang naar Suver Thús heeft geen invloed op de indicatie die cliënten van de gemeente ontvangen. In totaal gaat het om ongeveer 180 medewerkers en hun klanten in de gemeenten Súdwest Fryslân, Waadhoeke, Fryske Marren en Tytsjerksteradiel.