Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Wereld Ergotherapie Dag

vrijdag 27 oktober 2017

Vandaag is het Wereld Ergotherapie Dag. Ook Patyna biedt ergotherapie. Niet iedereen weet wat een ergotherapeut precies doet. Leon en Willemijn volgen de opleiding tot ergotherapeut en lopen stage bij Patyna. Ze vertellen over hun beroep.

Ergotherapie richt zich op het mogelijk maken van dagelijkse handelingen en het oppakken van activiteiten. Deze activiteiten kunnen variëren van zelfstandig koken, schrijven of het uitvoeren van hobby's.

"Soms kan iemand die snel vermoeid is, zijn/haar hobby niet meer uitvoeren. Dan kunnen wij gezamenlijk met de cliënt een weekplanning maken. De weekplanning zorgt ervoor dat energie beter verdeeld wordt en er voldoende energie is om de hobby uit te voeren."

"We geven ook verschillende trainingen, bijvoorbeeld het leren om veilig scootmobiel te rijden, maar ook arm handfunctie training. Wanneer iemand langer thuis wil blijven wonen, kunnen wij advies geven over eventuele woningaanpassingen."

"Wat wij leuk vinden aan ergotherapie is dat het veelzijdig is en dat je iedere cliënt als individu benadert. Het leerzame aan stage lopen bij Patyna, is dat het uiteenloopt van ouderenzorg tot revalidatiezorg."

Voor vragen over de mogelijkheden van ergotherapie kunt u contact opnemen met het behandelteam van Patyna, te bereiken op 0515 - 428 341.