Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Zorgwoningen in voormalige Rabobank Bolsward

dinsdag 7 maart 2017

In het voormalige Rabobankgebouw van Bolsward komen 24 zorgwoningen. Vorige week hebben Elkien en Patyna het plan gepresenteerd aan de bewoners van Bolsward.

Met het plan spelen we in op de toenemende vergrijzing en de krimp in de bevolkingsgroei. In eerste instantie zullen de bewoners van woonzorgcentrum It Menniste Skil verhuizen naar deze nieuwe appartementen en zal daarna het huidige Menniste Skil verbouwd worden. Hier komen 17 appartementen, die verhuurd gaan worden.

Naast de appartementen zal er in de nieuwbouw ook ruimte zijn voor andere ruimtes, zoals een dagopvang, een restaurant en ruimtes voor ontmoeting en recreatie. Zowel voor de bewoners en huurders van It Menniste Skil als de inwoners uit de binnenstad.

Omdat ouderen met zorg steeds vaker thuis blijven wonen is de visie dat een dagopvang een goed alternatief kan zijn om het thuis blijven wonen te kunnen ondersteunen. Elkien verwacht dat er vanuit de directe omgeving van het vernieuwde Menniste Skil zo'n 400 woningen direct of indirect gebruik kunnen gaan maken van de voorzieningen.

Samen met Elkien hopen we dat de 'mienskip' van Bolsward actief wil meedenken over de invulling van het gezamenlijke ontmoetingscentrum.

Omroep Sudwest maakt reportage over zorgwoningen in Rabobankgebouw
Omroep Sudwest maakte een reportage over de nieuwe zorgwoningen in het voormalige Rabobankgebouw. Diverse medewerkers én een bewoner kwamen aan het woord: