Mei elkoar!
Waarmee
kunnen
wij u
helpen?
Klik hier

Dit is het zorgteam van Patyna

Het zorgteam van Patyna bestaat uit (wijk)verpleegkundigen, zorgkundigen, zorgondersteuners en woonondersteuners. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten. Samen zorgt het team ervoor dat de cliënt de meest optimale zorg krijgt en zich 'thús' voelt bij Patyna.

In de onderstaande filmpjes laten medewerkers van Patyna zien hoe een werkdag eruit ziet.


Verpleegkundige

Als verpleegkundige ben je eindverantwoordelijk voor de zorg voor de cliënt. Samen met de familie, andere naasten en de client kijk je wat er aan zorg nodig is en hoe dat het beste georganiseerd kan worden. Vervolgens zet jij de lijnen uit en houd je de regie. Voor je team ben je een belangrijk aanspreekpunt.


Zorgkundige

Als zorgkundige ben je de verbindende factor tussen de cliënt, de familie, de verpleegkundige en behandelaren. Natuurlijk is het belangrijk dat de zorg goed is geregeld, maar jij kijkt verder. Jij kijkt of de cliënt zich thuis voelt en houdt in de gaten of er voldoende activiteiten en sociale contacten zijn. Het netwerk van de cliënt probeer je actief te betrekken.


Zorgondersteuner

Als zorgondersteuner ben je de expert in het kennen van de cliënt. Je geeft de cliënt de nodige zorg en zorgt ervoor dat alles voor de cliënt en om de cliënt heen geregeld wordt, aanvullend op wat de cliënt zelf kan. Naast de zorg ben je actief betrokken bij het welzijn van de cliënt.


Woonondersteuner

Als woonondersteuner begeleid je cliënten bij alle activiteiten in het dagelijks leven. Je verzorgt het huishouden, regelt bijvoorbeeld een boodschapje of ondersteunt de cliënt bij het klaarmaken van de maaltijd. Je brengt veel tijd door met de cliënten en bent een vertrouwd gezicht in hun bestaan. Zijn er wijzigingen in de situatie van de cliënt? Dan bespreek je dit met je collega's.


Wijkverpleegkundige

Als wijkverpleegkundige ben je de spin in het web. Voor jouw team ben je het eerste aanspreekpunt. Daarnaast bezoek je cliënten in de wijk, stel je zorgplannen op en heb je contact met bijvoorbeeld de huisarts of praktijkbegeleider. De thuiswonende cliënt staat voor jou centraal. Je kijkt hoe het gaat met de cliënt en wat je daaraan kunt veranderen.


Locatieverpleegkundige

Als locatieverpleegkundige lever je een bijdrage aan de verbetering van kwaliteit van zorg. Dit doe je door als kennisdrager op te treden tijdens het implementeren, uitvoeren en evalueren van hoog complexe zorg op de locatie. Daarnaast heb je in deze rol voelsprieten nodig om te signaleren waar zaken zouden kunnen verbeteren en ben je een coach voor het team, een echte samenwerker!