Wonen met zorg

Als u door een lichamelijke of psychische beperking niet langer thuis kunt wonen, dan kunt u terecht in één van onze woonzorgcentra. Hier krijgt u 24 uur per dag de intensieve verzorging en behandeling die u nodig heeft. Ook hebben we een aantal kleinschalige zorgwoningen, waar u onder professionele begeleiding kunt wonen.

Uw welzijn en woonplezier staan bij ons centraal. We willen graag dat u zich snel thuis voelt bij ons en dat u zoveel mogelijk het leven leidt zoals u dat gewend was. Goede zorg is daarbij een vanzelfsprekendheid. Een vast team van deskundige medewerkers staat dag en nacht voor u klaar. Heeft u een behandeling nodig, dan komt een behandelaar van ons Advies en Behandel Centrum Geriatrie bij u langs.

Uw kamer of appartement richt u uiteraard in met uw eigen spulletjes. Woont u in één van onze woonzorgcentra, dan kunt u gebruik maken van diverse faciliteiten, zoals de maaltijden in het restaurant, de kapper en de wasservice. In de buurt zijn vaak winkels of een park voor als u even naar buiten wilt. Daarnaast worden er regelmatig gezellige uitjes en activiteiten georganiseerd waar u aan mee kunt doen.

Kenmerkend voor onze zorgwoningen is de kleinschaligheid. In de zorgwoningen worden de huishoudelijke taken, zoals wassen en koken, zelf uitgevoerd. Op die manier proberen we zoveel mogelijk het normale huishouden te benaderen. Verder heeft iedere woning een gezamenlijke woonkamer met keuken voor ontmoeting en samenzijn met uw medebewoners.

Zorg nodig?
Voor het wonen in een woonzorgcentrum en/of zorgwoning heeft u een 'indicatie' ('toegangsbewijs') nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De aanvraag voor zo'n indicatie kan door ons worden verzorgd.

Contact
Wilt u meer weten over de woonzorgcentra en/of de zorgwoningen? Onze klantadviseurs beantwoorden graag uw vragen of helpen u op weg met het regelwerk van uw aanvraag. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via 0515 - 853 849 of klantadviseur@patyna.nl. Ook een huisbezoek is mogelijk.

De zorglocaties van Patyna op een rij: