Mei elkoar!

Ergotherapeuten

Heeft u door een ziekte, een handicap of het ouder worden moeite met dagelijkse activiteiten, zoals aankleden, koken, geheugen of planning? De ergotherapeuten van Patyna kunnen er voor zorgen dat u dit weer zelf kunt.

Wat doet een ergotherapeut?

Onze ergotherapeuten brengen samen met u in kaart wat de problemen zijn en zoeken met u naar een oplossing. Dit kan betekenen dat u een activiteit opnieuw leert of op een andere manier leert uit te voeren. Soms heeft u een hulpmiddel nodig. De ergotherapeuten weten welke hulpmiddelen er zijn en welke voor u het meest geschikt is. Bovendien begeleiden zij u bij het uitproberen en gebruiken van de hulpmiddelen. Zo verzorgen onze ergotherapeuten ook scootmobieltrainingen.

Wat kost een ergotherapeut?

Een behandeling kan worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), afhankelijk van uw geïndiceerde zorgzwaartepakket, of door uw zorgverzekeraar. Is er sprake van geriatrische revalidatiezorg, dan wordt uw behandeling door uw zorgverzekeraar vergoed.

Voor behandeling, die wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, kan er sprake zijn van een eigen bijdrage en/of eigen risico. Vanuit de basisverzekering wordt 10 uur ergotherapie per jaar vergoed (2020). Het is belangrijk na te vragen bij uw zorgverzekeraar op welke wijze u bent verzekerd.

Afspraak maken met een ergotherapeut

Wilt u een afspraak maken met één van onze ergotherapeuten? Neem dan contact op met het behandelteam:

T. 0515 - 428 341
E. behandelteam@patyna.nl